Vloertegels

by admin
0 comment

Als je nog nooit een tegelproject heeft gedaan, zult je misschien versteld staan ​​van de vele verschillende soorten vloertegels die beschikbaar zijn. Keramiek en porseleinen tegels zijn het populairst, maar er zijn ook andere soorten. Om het nog verwarrender te maken, werkt niet elk type vloertegel voor elke klus. En natuurlijk moet je rekening houden met uw budget. Het is moeilijk om niet een beetje overweldigd te zijn.

Of je nu op zoek bent naar een direct project of gewoon plannen maakt voor de toekomst, we hebben de drie meest voorkomende soorten vloertegels onthuld. Ontdek welke tegels het beste zijn voor elk type huisproject, zodat je jarenlang plezier zult hebben van uw verbouwing.

Keramische tegel


Keramische tegels zijn een van de meest voorkomende soorten vloertegels in huis, omdat ze voor veel toepassingen geschikt zijn. Verhoogde duurzaamheid maakt keramische tegels perfect voor elke kamer in huis, zoals keukens, badkamers of zelfs entrees. Het is gemakkelijk te installeren, schoon te maken en is verkrijgbaar in honderden stijlen die bij elk ontwerp passen. Als bonus: als je met een beperkt budget wilt renoveren, biedt keramiek een geweldige prijs.

Zorg er bovendien voor dat je het verschil begrijpt tussen geglazuurd en ongeglazuurd. Terwijl ongeglazuurd een artistieke, rustieke afwerking geeft, bieden geglazuurde keramische tegels meer bescherming voor vloeren die langer meegaan.

Porseleinen tegel


Het andere meest voorkomende type vloertegels is porselein, dat verschilt van keramische tegels. De aantrekkingskracht van porselein komt voort uit het vermogen om natuursteen, baksteen of hout na te bootsen – en zonder enig onderhoud krijgt je dezelfde elegante afwerking zonder enig onderhoud of weersinvloeden. Omdat het een universele vloertegel is, is het bovendien verkrijgbaar in een verscheidenheid aan ontwerpen, kleuren en stijlen voor veelzijdigheid bij het ontwerpen van een ruimte. Porselein kan zelfs buitenshuis worden gebruikt, omdat het niet bevriest, vervaagt of barst. Andere toepassingen voor porseleinen tegels zijn onder meer bad- of keukentegels, drukbezochte gebieden en keukenachterwanden.

Glazen tegel

De vlekbestendigheid van glas maakt het tot een fantastisch alternatief voor natuursteen. Rode wijn en zuurhoudend voedsel zoals citroen en azijn worden gemakkelijk weggeveegd zonder permanente vlekken. Dit type vloertegels biedt ook een strakke en minimalistische esthetiek.

Een mogelijk nadeel is dat glas natuurlijk vrij gemakkelijk langs de randen schilfert, daarom raden we aan om geen glastegels te gebruiken in gebieden met veel verkeer, zoals keuken- en badkamervloeren. In plaats daarvan raden we aan ze te gebruiken in kleinere toepassingen met minder tractie, zoals voorzichtig gebruikte tafelbladen of bureaus, rond de open haard of als achterwand.

Related Posts

Leave a Comment