Waar laat ik mijn bedrijfsafval?

by admin
0 comment

Wanneer je een bedrijf hebt, is afval onvermijdelijk. Waar laat je al die lege toners, vertrouwelijke documenten, gebruikte naalden en persoonlijke beschermingsmiddelen, plastic en kartonnen dozen? In dit artikel lees je hoe je verschillende soorten bedrijfsafval efficiënt kwijt kunt.

Een container voor vertrouwelijke gegevens

Voor papier en karton is er de rolcontainer die bestemd is voor al het papier en karton dat gerecycled kan worden. Voor vertrouwelijke documenten, zoals persoonsgegevens, is er een andere optie. Deze kun je kwijt in speciale containers voor vertrouwelijk papier; deze kunnen op slot zodat de gevoelige informatie beschermd blijft. Wanneer de rolcontainer door een afvalbedrijf geledigd wordt, gaat het papier naar een fabriek waar de vertrouwelijke informatie eruit gehaald wordt en het samen met overig papier en karton gerecycled wordt.

Containers voor bouw- en sloopafval

Geen bouwplaats kan zonder een container. De werkzaamheden die je uitvoert zorgen voor een afvalstroom waar specifieke containers voor gemaakt zijn. Dit zijn afzetcontainers, beschikbaar van 6m3 tot wel 40m3. Een bouwcontainer is ideaal, omdat er veel in mag, zoals hout, metaal, plastic, glas en papier; zo kom je met één container de dag wel door. Voor verpakkingsmateriaal kun je speciale foliezakken aanvragen bij een afvalbedrijf en daar kun je ook de afzetcontainers huren. Dat scheelt jou als ondernemer een hoop tijd!

Gevaarlijk en chemisch afval

Heb je gevaarlijk en chemisch bedrijfsafval, zoals toners, naalden, chemische stoffen en zuren of persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en handschoenen? Dan kun je deze het beste deponeren in een daarvoor bestemde container; je bent als bedrijf verplicht om deze afvalstroom gescheiden aan te leveren. De container kun je makkelijk online huren bij een afvalbedrijf en periodiek laten ledigen. Zo kun jij op een veilige manier je gevaarlijk afval kwijt en heb je meteen een volledige administratie van de inzameling op zak.

Related Posts

Leave a Comment