Waarom een bouwtechnische keuring?

by admin
0 comment

Je staat op het punt om een woning te kopen en dan gaat het over veel geld. Natuurlijk wil jij weten wat je koopt en daarom is een bouwtechnische keuring echt een aanrader! De reden dat mensen voor deze keuring kiezen, is omdat ze dan ook echt weten wat ze kopen. Je kent dan de staat van de woning, je hebt inzicht in de gebreken en de eventuele kosten om het op te lossen. Maar het gaat er vooral om dat je duidelijkheid hebt en weet wat eventueel onderhoud je nog gaat kosten als je de woning in perfecte staat wil krijgen. 

Sommige mensen denken als ze een woning bekeken hebben, yes dit is het en ze kiezen direct voor het kopen en willen er zo snel mogelijk in. Maar door hun enthousiasme vergeten ze vaak te kijken naar het onderhoud. Hoe is de staat van het dak? Moeten kozijnen binnenkort geschilderd of vervangen worden? Hoe is de staat van de keuken? Zijn er ergens mogelijke lekkages te zien? Hoe is het leidingwerk, in welke staat is dat? Een specialist zal hier naar kijken, maar de gemiddelde mens niet. Daarom zijn deze specialisten onmisbaar en is de keuring een goede optie om zeker te weten wat je gaat kopen. 

Kies ook voor een bouwtechnische keuring

Om er zeker van te zijn wat je koopt, kun je het beste een bouwtechnische keuring uit laten voeren van de woning die je op het oog hebt. Meestal krijgen mensen het advies dat wanneer de woning wat ouder is, om dan deze keuring uit te laten voeren. 

Als een woning namelijk wat ouder is, dan is de kans op vergane onderdelen van de woning groter en ook een kans op achterstallig onderhoud. Maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn, sommige verkopers hebben het huis altijd goed onderhouden, en anderen wat minder. Alleen dit kun je niet altijd zien als je geen expert bent op dit gebied. Redenen genoeg dus om de expert in te schakelen en dan weet je dus wel wat je koopt!

Related Posts

Leave a Comment