Waarom energielabel huis?

by admin
0 comment

Als je zelf op zoek gaat naar een woning, dan is het raadzaam om ook goed te letten op het energielabel. Als je namelijk een woning kiest met een groen energielabel, dan is dit erg comfortabel, maar ook bespaar je zo veel op de energiekosten. Het kan ook zijn dat de woning nog niet zo energiezuinig is, het energielabel huis zal dan aangeven wat er zoal verbeterd moet worden. Je zou dan de keuze kunnen maken om de woning toch te huren of kopen en dan kun je op die manier zorgen dat de maandlasten qua energie toch naar beneden kunnen. 

Maar dat is en blijft een keuze, en dat is heel persoonlijk. Wil je namelijk een woning kopen en hem zelf juist opknappen op deze punten of koop je liever een woning die al energiezuinig is en voldoet aan alle eisen? Ook als je geen verhuisplannen hebt is het goed om een label te hebben met verbeterpunten zodat jij zelf je woning aan kunt passen. Het is voor je eigen portemonnee ook beter als je je woning erg energiezuinig hebt. 

Voordelen energielabel huis

Er zijn een aantal redenen om voor een energielabel te kiezen, maar eigenlijk heb je geen keuze want het is sowieso al verplicht. Maar daar is bewust voor gekozen, want dankzij het label kunnen kopers en huurders zien of een woning zuinig is of onzuinig. Als je een zuinige woning gaat kopen, dan zijn de energiekosten ook veel lager. Je hebt dan ook meer wooncomfort en minder CO2 uitstoot. 

Alles bij elkaar is dat dus beter voor het milieu en veel mensen zijn op zoek naar deze woningen. Ga daarom eens op je gemak rondkijken als je op zoek bent naar een woning en stel jezelf dan de vraag of je een woning wil die je zelf nog volop moet opknappen zodat hij energiezuiniger wordt of dat je liever een woning kiest die al erg duurzaam is. Als je voor de laatste optie gaat dan zijn de maandlasten in ieder geval een stuk lager dan bij een onzuinige energie woning.

Related Posts

Leave a Comment