Waarom je een occasion het beste bij een dealer kan kopen

by admin
0 comment

Tweedehands auto’s zijn zeer populair, en de afgelopen jaren is het aantal mensen dat kiest voor een tweedehands auto alleen maar toegenomen. Het aankoopbedrag van deze auto’s liggen een stuk lager dan bij nieuwe auto’s, terwijl ze vaak nog velen jaren meekunnen. Hoelang een occasion meekan is erg verschillend, maar het liefst wil je er natuurlijk zo lang mogelijk mee doen. Door de auto bij een gecertificeerde dealer te kopen levert je dit veel voordelen op. Mercedes Benz occasions koop je bijvoorbeeld het beste bij een Mercedes dealer. De voordelen van het kopen bij een autodealer kun je hier vinden. 

Reputatie

In tegenstelling tot een particulier die eenmalig zijn auto verkoopt, hebben autodealers een reputatie hoog te houden. Een auto verkopen die in slechte staat verkeerd kan al zorgen voor veel imagoschade voor een bedrijf. Het is dan ook voor de garage van belang dat zij geschikte auto’s verkopen en de afhandeling van de verkoop op een eerlijke manier gebeurt. Hierdoor heb je als koper een grotere garantie dat je een goede aankoop wordt en je geen miskoop doet. Bij een dealer krijg je daarnaast ook nog eens een langere garantieperiode. Wanneer er toch iets mis blijkt te zijn met de auto hoef je je daardoor geen zorgen te maken over het gebrek aan garantie. 

Goedkoop

Een autodealer koopt de tweedehandsauto’s vaak op grote schaal in en wil er dan ook zo snel mogelijk weer vanaf. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste zorgt de inkoop van veel auto’s tegelijk dat de prijzen van de auto’s daarmee laag blijven. Daarnaast is het bij autodealers altijd mogelijk om te onderhandelen. Je moet hier wel stevig voor in je schoenen staan want de verkopers doen niets anders dan onderhandelen over de prijs van auto’s. Bepaal vooraf wat je van plan bent om te betalen voor een occasion en laat je niet inpalmen door de gladde praatjes van een verkoper. 

Keuze voor een dealer

Ga het liefst naar de dealer van het merk waarin je interesse hebt. Voor Ford occasions kun je daarom het best naar de Ford dealer toe. De dealer heeft hierbij namelijk het meest verstand van de auto en bovendien geldt hierbij ook dat zij graag de reputatie van het automerk hoog willen houden. 

Related Posts

Leave a Comment