De voordelen van kunstgras in de tuin

by admin
0 comment

Bij een eigen tuin hoort natuurlijk ook een mooi gazon. Een heerlijk grasveldje om lekker een boek in te kunnen lezen of de kinderen in te laten ravotten. Daarnaast geeft het direct een zeer natuurlijke en sfeervolle uitstraling aan de tuin. Toch is niet iedereen gezegend met een mooi gazon. Gras in je eigen tuin vraagt immers om veel extra onderhoud. Je moet het niet alleen maaien, maar ook zorgvuldig verzorgen zodat het netjes blijft. Daarom kiezen steeds meer mensen voor kunstgras.

Hoewel we eigenlijk allemaal wel bekend denken te zijn met de voordelen van kunstgras in de tuin, zijn er ook een aantal voordelen die wat minder voor de hand liggen. Deze bijzondere voordelen hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Goed voor het milieu

Dit is iets waar we vaak niet echt bij stilstaan bij de aanschaf van een nieuw gazon. Want wat heeft het milieu nu te maken met een heerlijk nieuw grasveld? Bedenk nu echter maar eens wat je moet doen om dit grasveld mooi te houden. Denk aan grasmaaien, maar ook het gebruik van insecticiden wanneer dat nodig is. Dit is allemaal van invloed op het milieu. Wanneer je kunstgras laat leggen, heb je hier verder geen omkijken meer naar. Dat is niet alleen gunstig voor jezelf, maar ook voor het milieu.

Minder waterverbruik

Vooral gedurende de warmste zomerdagen zal je bij een echt grasveldje continu bezig zijn met het aansluiten van sproeiers of het sproeien van het gazon met de hand. Maar heb je wel eens bedacht hoeveel water je dan op jaarbasis verbruikt aan enkel het bijhouden van je gazon? Vooral tijdens warme jaren zal het verbruik je verbazen. Dit heeft gevolgen voor de mensen om je heen, maar ook voor de eigen portemonnee. Kunstgras heeft geen water nodig om mooi te blijven. Daardoor verbruik je op jaarbasis aanzienlijk minder water.

kunstgras

Alle seizoenen een mooi gazon

Kunstgras tuin? Waarom zou je toch kiezen voor een kunstvariant als het echte net zo mooi is? Als je dit denkt, dan heb je het goed mis. Want natuurlijk kan echt gras ook heel mooi zijn, maar dan moet het wel op de juiste manier onderhouden worden. Daarnaast verandert gras gedurende de wisseling van de seizoenen. In het voorjaar en de zomer geniet je meestal van een prachtig gazon, maar in de herfst- en wintermaanden is die prachtige uitstraling wel een beetje verdwenen. Met kunstgras weet je zeker dat je altijd alle seizoenen van een mooi gazon profiteert. En hier hoef je niet eens iets voor te doen!

Ideaal rondom zwembaden

Heb je een zwembad in eigen tuin? Dan ben je natuurlijk een echte mazzelaar. Toch is het altijd best lastig om een goede bodembedekker voor om het zwembad heen te vinden. Gras is heerlijk zacht en comfortabel aan de voeten, maar kan weer niet goed tegen chloor. Wanneer je dit om het zwembad plaatst is de kans groot dat dit er na enkele maanden niet meer zo mooi uit zal zien. Kunstgras is ongevoelig voor chloor en zal dan ook altijd mooi blijven. Daardoor is het de perfecte bodembedekker voor ieder zwempaleis in de tuin!

Related Posts

Leave a Comment