Waarom je zonnepanelen schoonmaken verstandig is

by admin
0 comment

Wil je weten waarom zonnepanelen schoonmaken verstandig is? Dan kan je daarop hier de nodige antwoorden krijgen. In de eerste plaats gaat het rendement omlaag wanneer de panelen vuil zijn. Je kan de opbrengst van zonnepanelen berekenen in kWh, maar als ze vuil zijn klopt die berekening niet meer. Omdat zaken als zand, bladeren en vogelpoep nu eenmaal je zonnepanelen aantasten is het dus belangrijk om hier regelmatig iets aan te doen. Alleen rekenen op het wegspoelen van vuil bij een regenbui is namelijk niet voldoende. Er is veel meer werk voor nodig.

Wanneer moet je de zonnepanelen schoonmaken?

Het is slim om te zorgen dat je zonnepanelen schoon zijn voordat de maximale zonuren zich aandienen. In Nederland is dat de periode van april tot en met oktober. Het is dus slim om vroeg in het voorjaar een specialist in te huren die voor het schoonmaken kan zorgen. Het voordeel hiervan is dat je dan dus heel het voorjaar en heel de zomer het maximale rendement uit je panelen kan halen. Met het oog op de duurzaamheid is dit dus ook een heel goed idee te noemen. Zo ben je klaar voor de zonnige dagen.

Met welke frequentie schoonmaken?

Hoe vaak moet je de zonnepanelen eigenlijk schoonmaken? Het zal je verbazen hoe weinig dit eigenlijk nodig is. In de meeste gevallen is één keer per 5 jaar wel voldoende om te zorgen dat je het optimale rendement uit je panelen blijft halen. Daarbij moet je wel goed kijken naar de omstandigheden. In jaren met zandstormen, is het slim om een keer extra voor schoonmaak te kiezen. Staat je woning vlakbij bomen, dan is de kans dat je wat meer last hebt van bladeren ook wat groter. Ook dan kan vaker reinigen nodig zijn.

Een professional erbij halen

Het schoonmaken van zonnepanelen is niet zo gemakkelijk als je misschien zou willen. In de eerste plaats zijn ze bijvoorbeeld niet heel gemakkelijk te bereiken. Daarnaast moet je goed oppassen dat je ze op geen enkele manier beschadigt. Daarom is het inschakelen van een specialist dus wel heel belangrijk. Die weet dit op een veilige manier te doen. Waarbij ook met alle zaken rekening wordt gehouden. Omdat dit maar ongeveer één keer per 5 jaar moet gebeuren, hoeft dit ook geen grote investering te zijn. Zo kan je er altijd maximaal rendement uit blijven halen als woningeigenaar.

Related Posts

Leave a Comment