Waarom kiezen voor een slaapbank?

by admin
0 comment

Een grote slaapkamer, twee kleinere slaapkamers en nog een logeerkamer. Voor veel mensen niet bepaald de realiteit. Wie klein woont, of een éénkamerappartement heeft, zoekt hele andere meubels dan iemand die een huis heeft met vier slaapkamers. Wat zijn handige meubels? Is een slaapbank een idee? We vertellen je er meer over.

  1. Multifunctioneel meubelstuk

Er is één heel groot voordeel aan een slaapbank; het is multifunctioneel. Op één plek in je kamer heb je overdag een lekkere bank en tover je ’s avonds een bed tevoorschijn. Ruimtebesparend en geldbesparend omdat je niet twee producten hoeft te kopen.   

Overdag heb je je woonkamer ingericht zoals ieder ander. Een mooie grote bank, waar je lekker op kunt lezen, tv kijken en samen kletsen met je partner, vriend of vriendin. In de avond pak je je kussen en dekbed onder uit de bank, verander je deze in een bed en heb je een plek om lekker te dromen.  

  1. Compromissen sluiten

Daar waar je vroeger altijd een compromis moest sluiten tussen lekker zitten en comfortabel liggen, zijn de nieuwste slaapbanken veel beter ontwikkeld. Toch moet je je wel even afvragen wat je verwacht. Wil je een bank die goed zit en hard slaapt, of een goed bed en een bank die wat zachter zit?

Dat doe je door goed te letten op het materiaal van de slaapbank. Kijk naar het frame en onderstel. Waar is het van gemaakt; triplex (minder stevig), massief hout (stevig) of metaal (heel stevig). En hoe is het matras gemaakt; schuim, schuim met vulling of binnenvering (meest comfortabel en ventilerend). 

  1. Kiezen maar

Als je eenmaal hebt besloten om een slaapbank te kopen, kun je op zoek naar jouw ideale versie. Welke afmetingen, kleur en stijl spreekt je aan? Is het voor dagelijks gebruik of voor af en toe een logee? Er is voldoende keus, dus voor elk interieur en budget vind je wel iets.

Bron: Ruwette.nl

Related Posts

Leave a Comment