Waarom zou je kiezen voor een waterontharder?

by admin
0 comment

Er zijn steeds meer mensen die een waterontharder kopen bij Vakman André. Je hoort veel lovende verhalen over waterontharders en je vraagt jezelf misschien af of het ook echt de moeite waard is om een waterontharder aan te schaffen. In dit artikel staan wat redenen voor je op een rijtje. Zo kan jij na het lezen van deze tekst een goede afweging maken over of je wel of geen waterontharder wilt. Lees zeker even verder als je benieuwd bent!

Je bespaart tijd met poetsen!

Het eerste gevolg van hard water is dat je een kalklaag blijft zien nadat je water hebt gebruikt. Deze ruwe oppervlakken die ontstaan door de kalk zijn moeilijk weg te poetsen en trekken snel weer nieuwe kalk aan. Het schoonmaken hiervan is lastig en duurt lang. Wanneer je een waterontharder hebt, voorkom je heel dit probleem en ga je geen kalk zien in bijvoorbeeld de badkamer. 

Bespaar energiekosten

Water met veel kalk is nadelig voor de verwarming installatie en boiler die jij in huis hebt. Dit komt doordat kalk op de leidingen en op kwetsbare onderdelen neerslaat. Het ruwe oppervlak wat ontstaat door kalk zorgt er ook weer voor dat er nieuwe kalkdeeltjes blijven plakken en de laag steeds dikker wordt. Door deze ophopende kalkaanslag kan water minder goed door de ketel stromen en verliest de ketel zijn (hoge) rendement. Een waterontharder zorgt dus voor een sterke rendementsverbetering.

Zacht water is een stuk beter voor je haar en huid

Nog een nadeel van hard water is dat shampoo en douchegel minder goed schuimen. Je pakt dan uit jezelf een stuk meer shampoo en douchegel dan dat je eigenlijk nodig hebt. Hierdoor kan er een laag zeep en kalk achterblijven op je huid. Dit gaat precies hetzelfde bij het wassen van kleding. Ook daar blijft kalk in achter. Wanneer je een gevoelige huid hebt, kan het zijn dat je huid hier niet goed op reageert. Je moet hier dus zeker extra mee uitkijken op het moment dat je al een gevoelige huid hebt.

Related Posts

Leave a Comment