Wat is een betonnen raamdorpel?

by admin
0 comment

Wanneer u nieuw gaat bouwen of er een renovatie van een woning of pand plaatsvindt is het goed om na te denken over het gebruik van betonnen raamdorpels. Deze zorgen voor een perfecte aansluiting tussen het metselwerk en een raamkozijn. Ze zorgen ervoor dat u een mooie afwerking realiseert van uw gevel. Maar niet alleen hebben ze een grote sierwaarde. Raamdorpels lopen enigszins schuin af en steken een eindje uit. Neerslag dat van de kozijnen afloopt valt via de dorpel naar beneden. Op ramen blijft vaak viezigheid achter zoals zand. Tijdens een bui wordt dit er vanaf gespoeld. Dankzij een raamdorpel loopt deze viezigheid niet rechtstreeks via de gevel naar beneden. Hierdoor blijft deze veel mooier en ontstaan er minder snel vochtvlekken in het metselwerk.

De voordelen van raamdorpels van beton

Een betonnen raamdorpel is aan de onderzijde voorzien van een waterhol. Dit is een soort van gleufje wat voorkomt dat hemelwater via de onderkant in de gevel kan trekken. Wanneer ze zijn vervaardigd hebben ze een extreem lange levensduur. Dit materiaal is namelijk zeer goed bestand tegen vocht en alle weersomstandigheden. Het gaat niet scheuren, barsten of krimpen en is onderhoudsarm. Wanneer u betonnen raamdorpels hebt kunt u vuil er makkelijk vanaf vegen met een borstel en een vochtige doek. Raamdorpels zijn in vele afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Er is dus voor ieder raam een passend exemplaar te vinden. Wanneer het de woning of pand extra karakter moet geven kiest u voor een afstekende kleur. Of houd het neutraal en ga voor een gevel en kozijn gelijkende kleur raamdorpel.

Raamdorpels kopen

Bij JS Beton hebben ze vele betonnen raamdorpels tegen zeer aangename prijzen. De kwalitatief zeer goede prefab beton dorpels worden vervaardigd in de eigen fabriek. Hierdoor kunnen de kosten laag worden gehouden. Behalve de standaard afmetingen en kleuren kan er ook, op aanvraag, afwijkende maatvoeringen en kleuren raamdorpels worden vervaardigd. Indien op voorraad hanteert JS een zeer snelle levertijd op iedere gewenste locatie. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of neem contact op wanneer u nog meer informatie wenst over de vele toepassingsmogelijkheden van betonnen raamdorpels.

Related Posts

Leave a Comment