Wat is een close in boiler

by admin
0 comment

Warm water, essentieel wanneer we ons willen wassen, douchen of huis willen verwarmen. Dit gaat natuurlijk niet zonder een Cv-ketel en boiler. Waar waarschijnlijk bij beide varianten direct een lampje gaat branden, zit er toch een wezenlijk verschil tussen deze beiden. Waar de boiler zich kenmerkt door de rode kleur, is een cv-ketel doorgaans wit. In de meeste huishoudens, vind je ze beide. Heb jij geen boiler in huis? Dan is de kans vrij groot, dat je beschikt over een combiketel. Dit is een Cv-ketel en boiler in één. Het belangrijkste verschil tussen beide, is waarvoor jij het warme water nodig hebt. De afkorting CV in Cv-ketel, staat voor centrale verwarming. Dit betekent dat deze ketel ervoor zorgt dat het water dat door je leidingen van de vloerverwarming of elementen aan je muur stroom door het gebruik van je thermostaat op de juiste temperatuur komt. De boiler zorgt ervoor dat het water van je keuken en badkamer op gewenste temperatuur komt. Daarnaast kennen we ook de close in boiler, perfect voor direct in het keukenkastje of in de badkamer. Waarom? Dat leggen wij je uit.

Close-in boiler

Je kent ze wel, de welbekende rode boilers, vaak hangen ze naast je cv-ketel. Naast deze vorm van verwarmen, is de close-in boiler sterk in opkomst. Deze boiler, elektrische boiler, plaats je in je keuken of badkamer. Op deze manier kun jij direct beschikken over warm water. Het grote voordeel van deze boiler, is dat er weinig tot geen verlies van warmte plaatst vindt. Omdat hij vlak bij de benodigde plek wordt geplaatst, is de afstand die het water aflegt door de leidingen minimaal. Een ander groot voordeel van deze Close-in boiler, is dat hij ervoor zorgt dat je eenvoudig op meerdere plekken gebruik kunt maken van warm water, zonder dat er iemand in moet leveren aan temperatuur.

Besparen op je energieverbruik

Naast dat een close-in boiler zorgt voor snel warm water, is een ander bijkomend voordeel, dat je flink kunt besparen op je energierekening. Doordat de afstand welke het water moet overbruggen een stuk korter is, dan wanneer het water afkomstig is vanaf de boiler bij je Cv-ketel, kost het veel meer energie om het water op de gewenste temperatuur op de plaats van bestemming te krijgen. Wanneer je kiest voor een close-in boiler, dan is deze afstand veel korter. De temperatuur van je boiler kan dus een stuk lager worden gezet. Op deze manier bespaar je direct enkele tientallen euro’s op je energienota. Ideaal toch?

Related Posts

Leave a Comment