Terrasverwarmers zijn er in verschillende varianten te verkrijgen. Je kunt kiezen voor een terrasverwarmer op gas maar ook voor een elektrische terrasheater op basis van infrarood. Laatstgenoemde kent een heleboel voordelen waardoor het product een echte aanrader is. We nemen de drie belangrijkste voordelen met je door.

Het is milieuvriendelijk en ook nog eens energiezuinig

Een kachel die werkt op basis van infrarood verwarming is goed voor het milieu. Ze stoten geen afvalstoffen uit wat wel het geval is bij bijvoorbeeld gas. Daarnaast is het zo dat wanneer je een infrarood kachel in huis haalt, zal je dit ook merken in je portemonnee. Het rendement van het warmtepaneel is zo hoog waardoor er maar een klein percentage energie verloren zal gaan. Het betekent dat vrijwel alle energie wat verbruikt wordt omgezet wordt naar warmte.

Eenvoudig te gebruiken

Infrarood kachels zijn eenvoudig in gebruik. Onderhoud heeft dit product vrijwel niet nodig en ook hoef je je niet bezig te houden met het vervangen van een gasfles. Je voorziet de terrasverwarmer van stroom en je kan er direct mee aan de slag. Er zijn tegenwoordig ook smart infrarood infrarood kachels te verkrijgen. Deze heeft de beschikking over allerlei handige opties. Zo kun je bijvoorbeeld de heater bedienen met je smartphone maar ook is het mogelijk om de terrasheater automatisch aan te laten gaan op het moment dat de temperatuur minder aangenaam wordt.

Het is een stil en gezond product

Eén van de grotere voordelen van een infrarood terrasheater is dat er geen ventilator nodig is om de warmte te verspreiden. Er wordt gebruik gemaakt van de straling van het licht. Je hoort de terrasheater dus niet en is daarom ideaal op het moment dat je er gebruik van wilt maken in de late uurtjes. De buren zullen er geen last van hebben.

Doordat infrarood geen stoffen uitstoot die schadelijk zijn is het ook nog eens beter voor de gezondheid dan de alternatieven. Verder heeft infrarood een stimulerende effect op bloedsomloop wat pijn kan doen verminderen. Zo is het product ook nog eens goed voor je gezondheid.

Related Posts

Leave a Comment