Wat is een dakopbouw?

by admin
0 comment

Een houten dakopbouw laten plaatsen 

Een dakopbouw is het vergroten van jouw huis. Een dakopbouw wordt geplaatst op een dak en zo hebben de eigenaren de gelegenheid om meer ruimte te creëren in de woning. Een dakopbouw wordt aangebracht op een plat dak en hierbij wordt er een andere verdieping gemaakt. Een dakopbouw plaatsen kan op twee manieren gebeuren. Hieronder lees je wat de kenmerken zijn van de verschillende soorten.

De verschillende soorten dakopbouw voor jouw woning

Een houten dakopbouw laten plaatsen door de aanbouw expert kan gelukkig op meerdere manieren. Dit zorgt ervoor dat je meer keuze hebt in hoe jouw woning vergroot moet worden. De twee dakopbouw soorten verschillen het meest in de wijze waarop ze worden aangebracht. Een dakopbouw kan bijvoorbeeld ter plaatse worden gebouwd, maar het is ook mogelijk om dit elders te doen. Zo kan deze in een fabriek worden gebouwd. Dit heet een prefab dakopbouw. Natuurlijk wordt dit om maat gebouwd in een fabriek zodat hij tijdens het aanbrengen goed aansluit op de woning. Omdat het op maat maken van de prefab variant in een fabriek het snelst is, zullen veel mensen hiervoor kiezen om zo het verbouwingsproces in te korten. Het maken van de prefab variant kost minder tijd, maar de andere zijde is dat het veel geld kost. Omdat de prefab variant op maat moet worden gemaakt, moet er elke keer weer gewerkt worden met andere afmetingen en ook specifieke wensen van de klant. Het verschil in prijs is wel te begrijpen, omdat een fabriek op deze wijze niet aan massaproductie kan doen, door grote aantal van hetzelfde model en afmeting te fabriceren.

Hoe wordt de dakopbouw afgewerkt?

Er zijn ook verschillende in de manier waarop de dakopbouw wordt afgewerkt. Er is de complete afwerking, casco afwerking en een afwerking tussen deze twee in.

Complete afwerking

Dit is de complete dakopbouw, zoals de naam al aangeeft. Dit houdt in dat de waterleidingen en elektriciteit al zijn aangesloten bij deze afwerking. Er zit een vloer in om een volledig afgewerkte dakopbouw te hebben.

Casco

Bij deze afwerking zullen alleen de kozijnen en muren geplaatst worden. Je moet dit zien als het fundament van de dakopbouw. Dit is exclusief de aansluiting van water en elektra. Bij deze afwerking zit er ook geen vloer.

Er tussenin

Gelukkig is er ook een variant die tussen de twee hierboven genoemde varianten zit. In dit geval zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om alleen de elektra en waterleidingen aan te leggen.

Related Posts

Leave a Comment