Wat kan je allemaal met tuinhout?

by admin
0 comment

Tuinhout kan voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt worden en het is dan ook in allerlei verschillende variaties te krijgen. Het mooie ervan is, dat het ook echt bedoeld is om buiten te zijn en dus kan het absoluut tegen een stootje. De elementen zullen maar moeilijk vat krijgen op dit hout en dat maakt het perfect geschikt om te dienen voor allerlei doeleinden. We zetten een paar op een rijtje.

 

Een schutting
Tuinafscheiding komt in allerlei variaties, maar de oude, vertrouwde schutting is nog altijd een favoriet bij velen. Voor de schutting kan je verschillende soorten hout gebruiken en welke je kiest is helemaal afhankelijk van wat je precies verlangt van de schutting. Wil je er eentje van hardhout, dan is dat natuurlijk mogelijk. Weet echter wel dat dit flink wat gaan kosten en dus is tuinhout, altijd verkrijgbaar bij de houthandel in Drenthe, een prima materiaal voor dit soort doeleinden. Goed tuinhout kan perfect gebruikt worden voor de schutting, omdat het uitstekend bestand is tegen de elementen en dus lange tijd probleemloos en onbehandeld buiten kan blijven. 

 

Een overkapping

Een andere manier van het verwerken van tuinhout, is door het te gebruiken in een overkapping. Een overkapping beschermt je tegen de elementen als je toch lekker buiten wil zitten. Om er zeker van te zijn dat je lang van zo’n overkapping kan genieten, is het buitengewoon verstandig om goed materiaal te kiezen. Door goed tuinhout te gebruiken is je overkapping niet alleen stevig, maar ook bestand tegen de tand des tijds. Stevige palen zorgen ervoor dat het dak goed blijft zitten en dat een eventuele storm niet gelijk voor ellende gaat zorgen. En wil je een deel dicht maken, dan is tuinhout natuurlijk perfect – zoals we al zagen bij je schutting.

 

Het maken van een bijgebouw

Een bijgebouw, ook wel een tuinhuisje, kan je kant-en-klaar kopen, maar je kan het ook maken. En natuurlijk kan je dit prima maken van goed tuinhout. Heb je te weinig ruimte in je huis, maar wel plek in de tuin voor iets extra’s? Dan is een tuinhuisje natuurlijk een hele fraaie oplossing. Je grasmaaier, een stel fietsen, je barbecue, tuingereedschap, het past allemaal moeiteloos in een mooi tuinhuisje, dat dankzij het stevige tuinhout lang in goede staat zal blijven en dus een leven lang mee kan gaan.

Het maken van een speeltoestel

Als je kinderen graag buiten willen spelen, kan je met tuinhout ook een mooi speeltoestel maken. Een klimrek, een huisje, een schommel, dankzij tuinhout kan het allemaal. Wie zoiets moois maakt, heeft straks iets bijzonders voor de kinderen, die er hun hele jeugd plezier van zullen hebben. Waarom zou je dure aankopen doen, terwijl je prima zelf aan de slag kan met het beste tuinhout? Wie een beetje handig is, zal merken dat het prima zelf te maken is en de voldoening die je eruit haalt is dan ook vele malen groter dan als je simpelweg een kant-en-klare glijbaan en schommel hebt besteld.

Related Posts

Leave a Comment