Wat komt er kijken bij een nieuwbouwhuis?

by admin
0 comment

De een droomt over een huis uit de jaren dertig, terwijl de ander het liefst een modern huis heeft. Behoor jij tot die laatste groep? Dan is een nieuwbouwwoning wat voor jou! Je bent de eerste bewoner van het huis, alles is fris en nieuw en misschien wel het leukste: alles is naar jouw eigen wens. Maar wat zijn dingen waar je rekening mee moet houden? Daar kom je in dit artikel achter!

Je moet alles aanschaffen

Als je ervoor kiest om een bestaande woning te kopen, hoef je niet alles in één keer te vernieuwen, dit kun je dan met de jaren doen. Dat is bij nieuwbouw in bijvoorbeeld roosendaal niet het geval. Elke muur en elke tegel moet worden opgebouwd en uitgekozen. Er moet een badkamer, keuken en toilet worden uitgekozen. Met deze kosten moet je rekening houden. Een tip is om alle kosten nauwkeurig bij te houden, zo verlies je het budget niet uit het oog. 

Onverwachte kosten

Onderhandelen over de verkoopprijs bij een nieuwbouwwoning is iets wat eigenlijk niet gebeurd. De prijs staat gewoon vast en deze prijs stijgt alleen maar wanneer je de verbouwkosten er nog bij optelt. Als jij de woning meteen naar je eigen smaak wilt hebben, dan moet je rekening houden met extra kosten voor aanpassingen in de woning. Deze meerkosten komen te sprake wanneer jij een bepaalde waterleiding ergens anders wilt hebben of wanneer jij een extra stopcontact wilt. Dit zijn kleine voorbeelden, maar een groot voorbeeld is wanneer jij een aanbouw wilt. Houdt er dan ook weer rekening mee dat wanneer je een uitbouw hebt, de vloer en stucadoor ook vanzelf weer duurder worden. 

Je moet lang wachten

In de bouw komt het vaak voor dat projecten uitlopen. Dit kan dus ook het geval zijn bij jouw huis. Bij het bouwen van een woning zijn de bouwvakkers afhankelijk van heel wat factoren. Een voorbeeld van één van deze factoren is het weer. Zodra het gaat vriezen, kan er achterstand ontstaan in het bouwproces. Ook wanneer bouwmateriaal niet op tijd geleverd wordt, moet je langer wachten dan gepland. Maar als jouw nieuwbouwhuis dan eenmaal af is, is het een kwestie van inrichten en volop genieten van je nieuwe huis!

Related Posts

Leave a Comment