Tips om goed thuis te kunnen werken

by admin
0 comment

Als jij dokter, monteur of kapper bent, kan je natuurlijk niet thuiswerken. Maar als jij bijvoorbeeld een beroep hebt als boekhouder, software developer of webdesigner kun je over het algemeen prima vanuit huis werken. Thuiswerken heeft zo zijn voordelen, maar thuis lonkt op een zonnige dag wel de tuin, of dat ene klusje wat je thuis nog moet doen. Ook als je thuis werkt moet je natuurlijk gewoon je uren maken en je werk goed doen. Wij geven jou daarom wat handige tips waarmee jij efficiënt thuis kunt werken. 

Zorg dat je bij alle documenten kunt komen

Het creëren van een fijne werkplek thuis is noodzakelijk om goed te kunnen werken. Denk aan een fijn bureau en een fijne bureaustoel. Maar ook een goede computer, laptop en printer van Refurbished Printer kunnen niet ontbreken. Met deze apparatuur zorg jij dat je makkelijk bij alle werkdocumenten kunt. Check voordat je thuis gaat werken de VPN- of cloud verbinding en je eigen wifi verbinding, zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Kleed jezelf aan

Ook al zitten die pyjama en dat joggingpak zo lekker, het is verstandiger om je normale werkkleding aan te trekken. Het is bewezen dat je veel productiever werkt in normale kleding, je komt dan meteen in de werksfeer in plaats van in de chill-sfeer. Ga ook gewoon aan een bureau zitten en lig niet in bed of op de bank. 

Maak een planning voor jezelf

Stel aan het begin van de werkdag een realistische planning op. Noteer deze op een overzichtelijke lijst en streep ze af als jij een taak af hebt gerond. Wanneer je dit doet geeft dit een voldaan gevoel. Deze tip kun je ook op een werkdag op kantoor gebruiken, maar bij thuiswerken helpt een to-do lijst ook goed om je werk netjes af te ronden. Sommige thuiswerkers vinden het lastig om hun werkdag écht af te sluiten. Wanneer je een to-do lijst maakt heb je dit probleem niet meer. To-do’s af? Computer uit!

Maak afspraken met je huisgenoten

Fijn dat je een dagje thuis werkt, maar dat betekent niet dat jij tijd hebt om voor de kinderen die ook thuis zijn te zorgen of uitgebreid kan gaan kletsen met jouw huisgenoten. Maak daarom duidelijke afspraken met jouw huisgenoten voordat je gaat thuiswerken. Zo voorkom je dat je gestoord wordt.

Related Posts

Leave a Comment