Wat kost dakrenovatie voor een plat dak?

by admin
0 comment

Wil je jouw platte dak renoveren, omdat er scheuren in de dakbedekking zitten, of omdat ze simpelweg verouderd zijn? Dan ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar wat dit precies kost? Hieronder wordt dit uitgebreid besproken. 

De gemiddelde kosten 

Als je een plat dak hebt en het is toe aan renovatie, dan wil je waarschijnlijk weten wat de kosten zijn. Gemiddeld liggen de kosten voor het renoveren van een plat dak tussen de € 2.250,- en € 2.750,-.

Dit bedrag omvat de kosten van materialen en arbeid die nodig zijn om het dak te renoveren. Het kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak, de staat van het bestaande dakbedekking, en eventuele extra werkzaamheden die nodig zijn, zoals het herstellen van beschadigde onderdelen of het aanbrengen van isolatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een gemiddelde schatting is en de daadwerkelijke kosten kunnen variëren. Een professionele dakdekker kan je adviseren over de beste aanpak voor de renovatie van jouw plat dak en je helpen bij het bepalen van de exacte kosten. 

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De twee grootste factoren die de prijs beïnvloeden zijn de afmetingen en het materiaal. Bij afmetingen gaat het over de grootte van het dak, daarom worden de prijzen ook vaak per m² berekend, en bij het materiaal gaat het over de dakbedekking zelf en waar dit van gemaakt is. 

Bitumen kost gemiddeld € 45,- per vierkante meter, wat resulteert in ongeveer € 2.250,- voor een dak van 50 vierkante meter. EPDM en PVC zijn duurdere opties, met respectievelijk € 50,- en € 55,- per vierkante meter, wat neerkomt op ongeveer € 2.500,- en € 2.750,- voor een vergelijkbaar dakoppervlak. Een groen dak heeft een vergelijkbare prijs van € 55,- per vierkante meter, maar biedt extra voordelen zoals isolatie en een ecologische uitstraling.

Materiaal                                                per m²                                                   Per 50 m²

Bitumen€ 45,-€ 2.250,-
EPDM€ 50,-€ 2.500,-
PVC€ 55,-€ 2.750,-
Groen dak€ 55,-€ 2.750,-

Bron: https://dakdekkersgids.nl/dakrenovatie/ 

Related Posts

Leave a Comment