Wat voor aanhangernet heb ik nodig?

by admin
0 comment

Wist je dat het sinds 2007 verplicht is een aanhangernet te gebruiken bij deelbare en/of losse lading? Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van zand, stenen, tuinafval maar ook inboedel. Daarnaast beschermt een aanhangernet jouw lading. Reden genoeg om binnenkort jouw aanhangwagen te voorzien van een passend aanhangernet. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende aanhangernetten, met elk hun eigen voordeel(en).  

Waar je op moet letten bij het kopen van aanhangernetten

Het is goed om na te gaan van welk soort materiaal het aanhangernet gemaakt is. Polytheen (PE) is bijvoorbeeld strakker en minder flexibel dan polypropyleen (PP), daarom is het raadzaam aanhangernetten van PP te overwegen. 

Wat voor maat aanhangernet heb ik nodig?

Bij het kiezen van de juiste maat aanhangernet is het belangrijk dat je een net kiest die 50 cm breder en langer is dan de laadbak van je aanhangwagen. Dit zorgt er voor dat hele oppervlak van de laadbak wordt afgedekt (ook bij een hoge lading).

Soorten aanhangernetten

Welke soort aanhangwagennet je nodig hebt hangt af waarvoor je hem wilt gebruiken. Ben je van plan om bijvoorbeeld zand of grind te vervoeren? Dan is een fijnmazig aanhangernet een goede keuze. Met dit aanhangernet blijft de lading goed liggen, zonder het risico dat je de lading onderweg verliest. 

Hieronder vindt je een lijstje met de meest gebruikte aanhangernetten, met elk hun eigen voordeel(en):

Groen maasnet

Dit soort aanhangernetten, ook beter bekend als groen wijdmazige netten, zijn vaak gemaakt van elastische materiaal. Dit is ideaal wanneer je een hoge lading vervoert aangezien deze goed rekbaar is. Als ze gemaakt zijn van polypropyleen zijn ze ook na intensief gebruik, altijd nog flexibel en UV bestendig.

Tip: kies ook voor dit soort netten een afmeting die 30 tot 50 cm langer en breder is dan de aanhanger.  

Zwart gaasnet

Een zwart gaasnet is handig wanneer je wilt voorkomen dat snoeiafval, grind of zand onderweg wordt weggeblazen.  Een groot voordeel van dit net is dat ze luchtdoorlatend zijn. Hoveniers en aannemers gebruiken daarom dit soort fijnmazige netten vaak, maar ook omdat het vaak precies de lading afdekt. 

Afdekzeil

Wil je voorkomen dat je lading nat wordt? Dan kun je gaan voor een waterdicht afdekzeil. Op deze manier kun je met een gerust hart je lading droog en schoon vervoeren. Het is raadzaam een PE afdekzeil aan te schaffen. Een PE zeil is uiteraard waterdicht, maar vooral ook duurzaam. Ook kun je afdekzeilen gebruiken om trampolines, boten of vijvers af te dekken. 

Vlakzeil

Vlakzeilen zijn vaak specifiek gemaakt voor bepaalde soorten aanhangwagens. Voor Eduard en Annssems aanhangwagens kun je bijvoorbeeld een vlakzeil op maat laten maken. Ook deze zeilen worden vaak gebruikt om er voor te zorgen dat de lading waterdicht wordt afgedekt. 

Meer weten?

Enthousiast geworden over de voordelen die aanhangernetten bieden, maar twijfel je nog welke je nodig hebt? Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment aanhangernetten van hoge kwaliteit. Vraag nu gerust een vrijblijvend advies aan! Ze helpen je graag bij het vinden van de juiste aanhangernet die op jouw aanhanger of trailer past. 

Related Posts

Leave a Comment