Wat zijn de leukste plekken om te wonen in Rotterdam?

by admin
0 comment

Ben je op zoek naar een nieuwe woning in de omgeving van Rotterdam? In Rotterdam zijn er veel verschillende wijken. Maar wat zijn nou de leukste wijken? En welke wijk past bij jouw en jouw wensen? Wil je antwoord op deze vragen? Lees dan snel verder! 

Centrum

De leukste plek om te wonen is natuurlijk het centrum. Het centrum van de stad leeft de hele dag en nacht. Het centrum is zeker voor jongeren een populaire plek om te wonen. Wel is het centrum, zeker voor het huren van een appartement niet goedkoop. Bedenk goed wat je budget is als je wilt huren in Rotterdam

Kop van Zuid

Deze wijk ligt tegenover het centrum van Rotterdam. De wijk is verbonden met het centrum dankzij de Erasmusbrug, de metroverbinding en via het Noordereiland dankzij de Willemsbrug. Hierdoor is het een belangrijke verbinding tussen Noord & Zuid. Je vind hier vooral veel nieuwe hoogbouw. 

Kralingen

Deze wijk is erg karakteristiek met een historische uitstraling. Hert is hier rustig en je vind hier veel groen. In Kralingen vind je veel onderwijsinstellingen, waardoor de studentenpopulatie hoog is. Daarnaast heb je in Kralingen natuurlijk het Kralingse Bos, een erg fijn stadspark. 

Blijdorp 

Hier vind je statige singels en rustige straten. De bevoling is erg verjongd de afgelopen jaren. Je buren bestaan vooral uit mensen tussen de 25 en 45 jaar. In Blijdorp heb je ook verschillende parken waar het goed vertoeven is. Daarnaast mag Diergaarde Blijdorp niet ontbreken Dankzij de komt van RandstadRail zijn het centrum van Rotterdam maar ook Den Haag goed te bereiken. 

Oude Noorden 

Het Oude Noorden heeft veel pleinen, singels en gezellige oude straatjes. De bevolkingsgroep is erg divers. Zowel oud als jong woont er, rijk als arm en verschillende soorten beroepen vind je allemaal naast elkaar. Wel vind je hier veel eenpersoonshuishoudens en eenoudergezinnen. Er zijn veel gezamenlijke tuinen en speelplaatsen. 
Daarnaast zijn er nog een aantal leuke wijken zoals Hillergersberg of Prins Alexander. Benieuwd naar het aanbod huurwoningen in Rotterdam? Kijk dan eens bij Huurstunt.nl! Zij hebben een groot aanbod huurwoningen, die je helemaal kunt filteren op jouw eigen wensen.

Related Posts

Leave a Comment