De ideale thuiswerkplek

by admin
0 comment

Een thuiswerkplek creëren werd afgelopen jaar een noodzaak. Maar thuiswerken wordt door velen niet alleen maar noodzakelijk geacht op het moment. Het is ook lekker. Je bespaart reistijd en kosten. Daarnaast heb je meer tijd voor andere zaken en meer rust dan op kantoor. Maar thuiswerken betekent wel dat je een goede plek moet creëren. In dit artikel vertellen wij je hoe de ideale plek creëert, zodat je thuis ongestoord kunt werken. 

Een goede basis met een bureau 

De basis start met een goed bureau. Wanneer je een bureau kiest, moet je nadenken over  bepaalde zaken. Ten eerste; wat voor werk doe je? Heb je veel ruimte nodig of is een klein bureau voldoende? Hierbij moet je nadenken over zaken zoals gebruik je veel losse papieren of gebruik je slechts alleen een laptop. Dit bepaalt hoeveel ruimte je wilt. 

Daarnaast wil je ergonomisch werken. De juiste hoogte is belangrijk om goed te werken. Ben je langer? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bureau op maat. Er zijn genoeg mogelijkheden waarbij je het bureau in hoogte laat aanpassen door de producent. Om ergonomisch te werken is dit belangrijk. 

Voldoende opbergruimte

Een bureau met opbergruimte is misschien voldoende voor jou, maar bij veel papierwerk doe je er verstandig aan om een goede kast te kopen. Opbergruimte is essentieel om in alle rust te werken. Zorg dat je een opgeruimde plek hebt, zodat je niet wordt afgeleid door zaken die er niet toe doen. 

Werk in een gezamenlijke ruimte, zoals de keuken of woonkamer? Dan wil je natuurlijk niet de hele dag tegen je werk aankijken. Dankzij opbergruimte kun je jouw kantoor makkelijk opruimen en wegwerken. Zo heb je altijd rust in deze ruimte en is je werk ook echt even weg. 

Scherm je werkruimte af 

Geen zin om elke dag je kantoor op te ruimen? Scherm dan je werkruimte af wanneer deze in een gemeenschappelijke ruimte staat, zoals de woonkamer. Maak gebruik van kamerschermen bijvoorbeeld om de ruimte af te schermen. Zo werk je niet alleen fijner, maar heb je ook geen last van het feit dat je voor je gevoel de hele dag op je kantoor zit.

Maak het leuk 

Een thuiskantoor hoeft zeker niet saai te zijn. Ga aan de slag met leuke accessoires. Leuk je thuiskantoor op met leuke foto’s van je collega’s bijvoorbeeld. Of maak het helemaal in je eigen stijl, zodat je helemaal thuis voelt. Maak het jezelf gemakkelijk en leuk! Zo heb jij altijd plezier thuis het werken.

Related Posts

Leave a Comment