Welke raamdecoratie is geschikt voor een donkere woonkamer?

by admin
0 comment

Als er één kamer in huis is die alle aandacht nodig heeft, is het de woonkamer. Het is tenslotte de plaats in het huis waar we veel tijd in doorbrengen. En het is ook de kamer waar je je gasten ontvangt. De raamdecoratie in een woonkamer verbetert de sfeer aanzienlijk. Daarnaast is natuurlijk de functionaliteit van raamdecoratie in de woonruimte ook belangrijk, je wilt er namelijk wel de ruimte donkerder mee kunnen maken en meer privacy kunnen creëren. De raamdecoratie voor een donkere woonkamer moet dus zorgvuldig gekozen worden. Heb jij wat inspiratie nodig? Lees dan snel verder. 

Houten jaloezieën

De populairste raamdecoratie voor de woonkamer zijn ongetwijfeld houten jaloezieën. Dat is geen verrassing, want houten jaloezieën bieden een ruime keuze aan mogelijkheden om het licht buiten te laten. Bovendien passen ze perfect bij ieder interieur. Vooral antraciete of zwarte jaloezieën geven de kamer een moderne en donkere uitstraling. Deze houten raamdecoratie woonkamer is ook perfect voor een industriële woonkamer. In dit geval moet je een donkere houtkleur kiezen en een dikke ladderband. 

Een donker plissé gordijn

Behalve houten jaloezieën zijn ook plissé gordijnen op het erg populair als raamdecoratie voor een donkere woonkamer. Dat is begrijpelijk, want deze raambekleding met stof brengt veel sfeer in je woonruimte. De gevouwen stof ziet er elegant en warm tegelijk uit. Ook dubbele plissé gordijnen kunnen je huis echt opwarmen. De lucht die tussen de twee lagen stof opgesloten zit heeft een isolerende werking. Het houdt zowel kou als warmte tegen. Nog meer voordelen van plissé gordijnen zijn de verschillende mogelijkheden op het gebied van lichtinval en privacy. Dit geldt vooral voor de top-down en bottom-up versies. Deze plissé gordijnen kunnen zowel boven als onder geopend worden. Wil je privacy? Maar ook natuurlijk licht? Open dan alleen de bovenkant.

Rolgordijnen voor de woonkamer

Ben je op zoek naar eenvoudige en tijdloze raamdecoratie? Kies dan rolgordijnen voor je woonkamer. Rolgordijnen zijn heel betaalbaar en er zijn veel kleuren waar je uit kunt kiezen. Hierdoor is er altijd wel een rolgordijn dat bij jouw interieur past. Kijk bijvoorbeeld eens op Inhuisplaza voor de verschillende kleuren. Je kunt ook kiezen uit verschillende soorten stof: verduisterend, transparant en lichtdoorlatend. In de woonkamer kiest men meestal halfdoorzichtige rolgordijnen. Ze geven overdag voldoende licht en ’s avonds privacy. Voor optimale regeling van licht en privacy zijn ook dubbele rolgordijnen verkrijgbaar. Hier wordt een doorzichtige strook gecombineerd met een ondoorzichtige strook. Bovendien geeft het dubbele rolgordijn de woonkamer een speelse uitstraling.

Related Posts

Leave a Comment