Zijn industriële meubels makkelijk in onderhoud?

by admin
0 comment

Een thuiskantoor hoeft zeker niet saai te zijn. Ga aan de slag met leuke accessoires. Leuk je thuiskantoor op met leuke foto’s van je collega’s bijvoorbeeld. Of maak het helemaal in je eigen stijl, zodat je helemaal thuis voelt. Maak het jezelf gemakkelijk en leuk! Zo heb jij altijd plezier thuis het werken. 

Blog voor: http://hierismijnhuis.nl/

Zijn industriële meubels makkelijk in onderhoud?

Industriële meubels zijn geliefd. Dat is ook niet gek want ze zijn makkelijk te combineren binnen verschillende interieurstijlen. Maar hoe onderhoud je deze meubels precies? Je hebt namelijk te maken met verschillende materialen bij deze meubels. Denk aan hout, betonlook en staal. En elk materiaal heeft zo zijn beperkingen en zijn voordelen. In dit artikel leggen wij je haarfijn uit hoe je industriële meubels onderhoud en behandeld. 

Meubels met hout en staal

Een industrieel meubel zonder hout en staal kan niet ontbreken natuurlijk. In principe is hout gemakkelijk in onderhoud. Hout heeft mag niet te vochtig worden. Maak daarom de houten elementen schoon met een vochtige doek. Zo wordt het hout niet te vochtig. Wil je vlekken en intrekkend vocht voorkomen? Dan kun je het hout behandelen met een nano coating. Hierdoor ontstaat er een beschermende laag op het hout. Vocht en vuil trekt dankzij de coating niet in het hout. Dit maakt het ook nog eens makkelijker schoonmaken. Breng de coating ieder jaar weer opnieuw aan. 

Staal wordt veelvuldig gebruikt bij industriële meubels en dit maakt het helemaal vintage. Maar staal heeft een nadeel, namelijk oxidatie. Oxidatie ken je als roestvorming. Dit is lelijk en eigenlijk niet te voorkomen. Wanneer staal niet is behandeld, start dit proces gegarandeerd. Dit voorkom je met een lak of poedercoating. Vaak kan de leverancier dit voor je doen. Thuis dit aanbrengen is geen doen. Informeer jezelf hier naar bij aankoop van een meubel. 

Betonlook meubels

Meubels met betonlook zijn gemaakt met beton cire. Dit is vaak krasvast, maar toch is het niet bestand tegen alles. Vocht en zuren zijn absoluut niet handig in de buurt van betonlook meubels. Laat je een glas wijn vallen of gebruik je schoonmaakmiddel met citroen? Dan zie je vrij snel lelijke vlekken, die je er ook niet meer uit krijgt. Kijk dus altijd uit met dit soort producten. 

Maak je betonlook meubel schoon met een licht vochtige doek en liever niet met schoonmaakmiddel. Gebruik onderzetters en een kleed bij eten en drinken. Zo voorkom je onuitwisbare vlekken. Daarnaast kun je ieder jaar onderhoudsolie gebruiken. Dit vormt een kleine beschermlaag, maar ook het beton cire blijft langer mooi. Het kost alleen wel wat tijd. De olie moet je maar liefst 3 keer aanbrengen en laten intrekken. Neem hier de tijd voor, zodat je langdurig kunt genieten.

Makkelijk in onderhoud 

Al met al zijn industriële meubels makkelijk in onderhoud. Jaarlijks heb je slechts één keer groot onderhoud. Zo voorkom je langdurige schade en maak je jezelf het een stukje makkelijker. Door namelijk één keer per jaar goed onderhoud te plegen, wordt schoonmaken makkelijker. Daarnaast trekken nare vlekken er niet zomaar in. Ideaal dus!

Related Posts

Leave a Comment