Zo creëer je een tijdloos interieur

by admin
0 comment

Op het gebied van interieur variëren de trends enorm. Bijna ieder jaar is er wel een andere specifieke kleur of stijl populair. Sommige trends blijven gedurende meerdere jaren populair, bijvoorbeeld de industriële stijl, terwijl andere al snel weer verdwijnen. Het is daarom zonde om je aan elke trend aan te passen. In nieuw interieur is namelijk zeker niet goedkoop. Kies daarom voor een tijdloos interieur. Een tijdloos interieur raakt niet uit de mode en gaat een heel leven mee. Dat hoeft echter niet te betekenen dat het saai is. Met deze tips creëer je je eigen tijdloze interieur.

Kies voor tijdloze kleuren

Ten eerste is de kleurkeuze van je interieur erg van belang. Een felgroen meubilair kan nu misschien wel heel leuk lijken, maar over een aantal jaar denk je daar waarschijnlijk heel anders over. Het beste kies je grote onderdelen van je interieur, zoals meubels, in neutrale kleuren. Neutrale kleuren zijn bijvoorbeeld zwart, wit, grijs, of beige. Zwart is in het bijzonder een erg populaire tint in het interieur, die ook nog eens tijdloos is. Met zwarte tinten geef je je interieur een strakke en moderne look. Zo hebben glazen deuren met zwarte kozijnen een strakke, tijdloze uitstraling. Ook voor andere onderdelen van je interieur kun je zwart gebruiken, bijvoorbeeld voor een tafel en/of stoelen. Ook is het mooi om te kiezen voor zwarte schakelaars, bijvoorbeeld die van de Oude Schakelaar. Verder kun je ook je interieur invullen met hout; ook hout is nooit uit de mode geraakt.

Leg eerst de basis

Als je eenmaal de kleurkeuze heeft gemaakt, kun je vervolgens de basis voor je interieur leggen. Hieronder vallen de muren en vloeren. Kies voor neutrale kleuren om zo een tijdloos interieur te maken. Het beste laat je felle kleuren en behangen met printjes achterwege. In plaats daarvan kies je voor kleuren als wit, zwart of grijs. Voor een vloer kun je onder andere voor een houtlook kiezen. Een houten vloer ziet er strak en tijdloos uit, en gaat met kleur en stijl samen.

Accessoires als finishing touch

Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je interieur niet saai is. Ook is het leuk om toch af en toe met de trends mee te gaan. Verwerk de trends dan in je interieur in de vorm van accessoires. Omdat accessoires niet de hoofdprijs kosten en makkelijk vervangbaar zijn, is het slim om juist hierin met de trends mee te gaan. Raak je dan na een aantal jaar op een bepaald item uitgekeken? Dan kun je deze zonder te veel geld uit te geven eenvoudig vervangen. Bij trendy accessoires kun je bijvoorbeeld denken aan gekleurde sierkussens of een mooi tapijt.

Investeer in goede items

Het liefst koop je je meubels natuurlijk zo goedkoop mogelijk, maar toch kun je het beste investeren in een wat duurder product. Een mooi klassiek meubelstuk is helaas vrij prijzig, maar gaat daarentegen wel lang mee, zonder uit de mode te raken. Als een meubelstuk langer meegaat, haal je de prijs er ook weer uit. Het is dus echt een kwestie van slim kiezen.

Related Posts

Leave a Comment