Je hebt een lege kamer in huis en je weet niet zo goed waar je daar mee moet doen. Dan kun je van deze kamer een werkplek maken, zo kun je altijd thuiswerken of kun je in deze kamer je hobby uitvoeren zonder dat iemand er last van heeft. Maar hoe maak je een werkplek in huis en welke benodigdheden mogen absoluut niet ontbreken? Dat lees je allemaal in deze blog.

Ruim op

Staat de kamer waarin jij je werkplek wil creëren nog helemaal vol met spullen? Zoek deze spullen eerst uit en maak stapels van spullen die je wil bewaren of wil wegdoen. Dat geeft al een heleboel rust in je werkplek, wat natuurlijk heel belangrijk is in een werkruimte. Daarna moet je gaan bedenken waar je je werkplek voor wil gaan gebruiken. Werk je veel met een laptop of wil je hier je haakhobby gaan doen? Dan heb je verschillende meubels nodig om de ideale werkplek te realiseren.

Creëer een rustige werkplek

Nadat je je werkplek hebt leeggeruimd en een doel hebt bedacht voor de ruimte, is het van belang dat de kamer rust uitstraalt. Daarom is een lichte kleur op de muur van groot belang, want kleuren stimuleren je hersenen en maken de kans op stress minder. Blauwe verf helpt om een drukke geest te kalmeren en wordt veel gebruikt. De kleur violet is ook heel kalmerend en zorgt voor evenwicht en innerlijke rust. En natuurlijk is de kleur groen ook heel rustgevend, omdat we dit associëren met de natuur. Zodra de muren zijn voorzien van een rustgevende kleur, kun je ook nog kijken op raamdecokunststofkozijnen.nl voor betaalbare raamdecoratie.

Zorg voor genoeg daglicht en privacy

Liever ook geen last hebben van zonnestralen op je beeldscherm of nieuwsgierige buren die kunnen meekijken? Dan is raambekleding schuifpui ideaal om het lichtinval tegen te houden zodat het licht niet weerkaatst op je beeldscherm. Maar ook voor privacy is raamdecoratie een echte musthave. Kies voor een neutrale kleur raamdecoratie, zodat dit niet té veel de aandacht trekt. Je wil immers een rustige werkplek creëren.

Onmisbare benodigdheden

Als jij een paar dagen in de week wil gaan thuiswerken, is een bureau hartstikke belangrijk. Je bureau moet groot genoeg zijn voor je laptop en eventueel een extra beeldscherm. Ook moet je ruimte op je bureau hebben voor je agenda en notitieboek. Daarom is een bureau met schuiflades aan de onderkant ideaal voor extra spullen. Eventueel kun je nog een pennenbakje, post-its, muis en koptelefoon op je bureau leggen. Maar minder producten is minder afleiding, dus zet geen onnodige spullen op je bureau. Zo houd jij je werkplek schoon en opgeruimd!

Related Posts

Leave a Comment