Zo onderhoud je je tuin het beste

by admin
0 comment

Tuinieren kan een van de leukste hobby’s zijn. Deze activiteit is niet alleen interessant. Het kan een ontspanning zijn als je gestrest bent van het werk. Het zien van het groene gazon en de kleurrijke bloemen zullen je dag goed maken. Als je een fantastische tuin wilt hebben, moet je speciale tijd besteden aan onderhoud. Een mooie tuin heeft regelmatig onderhoud nodig. Het maakt niet uit wat voor soort tuin je hebt, je moet er zorg voor dragen om ervoor te zorgen dat de planten goed groeien. Als je groendaken hebt, moet je er ook voor zorgen. Hierdoor kan het gras of de kruiden die je plant gezond groeien.

De tuin water geven

Water geven is de meest essentiële behandeling voor je tuin. Voordat je water geeft, moet je weten welk type planten je hebt. Sommige planten houden van veel water, anderen misschien niet. De beste tijd om water te geven is vroeg in de ochtend. Als je het te druk hebt, kun je ze ook ’s avonds water geven. Water geven tijdens de warme dag kan waterverdamping veroorzaken. Je moet de bladeren geen water geven, omdat dit kan leiden tot schimmels. Je kunt het water direct op de grond gieten. Door je dagelijkse bezigheden heb je wellicht geen tijd om je tuin water te geven. Als alternatief kun je een irrigatiesysteem maken.

Onkruid verwijderen en ongedierte voorkomen

Te veel onkruid kan je planten doden. Het onkruid neemt namelijk de voedingsstoffen en het water op die je planten nodig hebben. Als je onkruid in je tuin ziet groeien, moet je ze verwijderen. Om het onkruid te voorkomen, kun je de planten dicht opgroeien. Zo krijgt het onkruid geen ruimte om te groeien. Bovendien moet je je planten beschermen tegen ongedierte zoals insecten, mijten, rupsen en andere. Je kunt van tijd tot tijd pesticiden gebruiken om ze te doden, zodat ze je planten niet kunnen schaden.

Related Posts

Leave a Comment