3 essentiële tips bij het (laten) plaatsen van een aanbouw

by admin
0 comment

Een aanbouw plaats je natuurlijk niet dagelijks. Waarschijnlijk heb je hier lang over nagedacht. Alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. Inmiddels is de knoop doorgehakt. Die aanbouw komt er. Maar nu begint het echte werk eigenlijk pas. Want waar moet je allemaal aan denken als je een aanbouw plaatst? Met behulp van dit artikel helpen we je graag een beetje op weg. Hier volgen drie essentiële tips zodat deze straks echt wordt zoals je in gedachten had. 

1. Wees verstandig met ramen en deuren 

Het fijne van een aanbouw is dat je nu nog geheel zelf kunt bepalen hoe deze eruit gaat zien. Daarom is het belangrijk om nu goed over essentiële onderdelen na te denken. Je kunt beter nu nog veranderen, dan spijt krijgen achteraf. Ons advies: bespaar in elk geval niet op ramen en deuren. 

Ramen en deuren bepalen voor een groot deel de uitstraling en leefbaarheid van een ruimte. Te weinig natuurlijk lichtinval kan een woning onnodig donker en minder uitnodigend maken. Dat is natuurlijk zonde, zeker wanneer je deze met de aanbouw juist ruimtelijker wilde maken. 

Natuurlijk begrijpen we ook dat het budget hierbij een grote rol speelt. Over het algemeen geldt: hoe meer kozijnen van kunststof, hoe duurder de verbouwing wordt. Maar bezuinigen is eigenlijk geen optie. Door voldoende ramen en deuren te plaatsen, maak je de aanbouw helemaal compleet. Liever nu wat meer investeren, dan achteraf denken dat je eigenlijk toch een extra raam had moeten plaatsen. Ook dan is het niet onmogelijk, maar het maakt het allemaal wel een stuk lastiger. 

2. Schakel een expert in 

Ben je zelf ontzettend handig en heb je veel ervaring met klussen? Dan hoop je waarschijnlijk de aanbouw ook voor een groot deel zelf te realiseren. Het is natuurlijk prettig om op die manier geld te besparen. Besef echter ook dat er dingen zijn die je waarschijnlijk niet zelf kunt doen. Bovendien ontbreekt het ook aan ervaring. Daarom is het goed om hiernaast ook een deskundige in te schakelen. Iemand die met je mee kan kijken. Ook bij het maken van belangrijke beslissingen. 

Hoe kies je bijvoorbeeld een aanbouw die bij jouw woning past? Houd er rekening mee dat de aanbouw wel soepeltjes moet aansluiten bij de rest van de woning. Een houten aanbouw staat bijvoorbeeld zeker niet bij elk type woning. Ervaring is een absolute must om de juiste beslissingen te maken. 

3. Goede isolatie 

Een aanbouw is al een flinke investering, dus daarom is het belangrijk dat direct alles in één keer goed wordt gedaan. Kies daarom direct voor voldoende isolatie en de juiste beglazing. Liever nu, dan dat alles over enkele jaren weer gedaan moet worden. Dat kost op de lange termijn alleen maar meer geld. Goede isolatie is bovendien van essentieel belang voor een hoger wooncomfort. Zo ben je er zeker van dat de aanbouw ook echt meer woonplezier oplevert. 

Related Posts

Leave a Comment