Hierop moet je letten bij jouw kantoorinrichting

by admin
0 comment

Een nieuw kantoorpand biedt ongelooflijk veel nieuwe mogelijkheden, maar wat kun je het beste met deze nieuwe ruimte doen? Bij kantoorinrichting in Hoogeveen is het belangrijk dat je op een aantal specifieke punten let, die misschien voor de hand liggend zijn, maar vaak toch over het hoofd worden gezien. In dit artikel lees je precies waarom deze onderdelen zo belangrijk zijn.

Verbeteren van de akoestiek

Natuurlijk verbetert de akoestiek van een ruimte al flink wanneer er meer meubels in worden geplaatst, maar vooral bij kantoorwerk zit je vaak met holle geluiden die zich lekker verder dragen in de ruimte. Je kunt er daarom beter voor zorgen dat de geluidsgolven breken door bureau schermen tussen bureaus te plaatsen. Heb je een specifieke ruimte waar veel mensen de hele tijd aan de telefoon zitten, zoals bij een helpdesk, dan verbeter je de akoestiek ook door op de wand wandpanelen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat het geluid naar de buren doordringt. Zo voorkom je klachten van de buren en zorg je dat iedereen gefocust aan het werk kan blijven.

De juiste houding tijdens het werk

“Zitten is het nieuwe roken”, wordt steeds vaker gezegd. En het is ook uit onderzoeken gebleken dat mensen die veel zitten veel meer kans hebben op slechte gewrichten en zwakkere spieren. Daarnaast kunnen ook rugklachten ontstaan en zal de conditie verminderen. Het is dus belangrijk om volgens ARBO-instellingen de bureaustoelen en tafels op de correcte hoogtes en dieptes vast te zetten. Een andere manier om ervoor te zorgen dat jouw werknemers en collega’s minder zitten, is door bureaus te plaatsen die in hoogte verstelbaar zijn, waardoor men er ook achter kan staan. Hoewel dit niet praktisch klinkt, werkt dit juist erg goed en zorgt het er ook voor dat iedereen meer bewegelijk is en dus makkelijker even bij elkaar langslopen om problemen op te lossen of snel iets te overleggen. Zo wordt je kantoor dus steeds dynamischer.

Zorg dat alles een plek heeft

Misschien wel het meest belangrijk en meest onderschatte, is voldoende opbergruimte. Belangrijke documenten wil je niet zomaar overal open en bloot hebben liggen, maar ook de materialen die werknemers kunnen gebruiken kun je beter netjes in een kast stoppen. Hoe meer spullen er open en bloot op bureaus liggen, hoe minder overzichtelijk het wordt en hoe lager de productiviteit zal zijn. Met veel kleine dingen op het bureau, raak je namelijk snel afgeleid en ben je ook langer op zoek naar de correcte benodigdheden. Het is dus beter om alles zo net mogelijk op te ruimen. Het is ook goed om rekening te houden met genoeg oppervlak om bijvoorbeeld planten op te plaatsen, omdat planten positief bijdragen aan de werksfeer.

Zelf inrichten of iemand inhuren

Als je spullen van je oude kantoor kunt meenemen, dan kun je dit natuurlijk meenemen en hergebruiken. Als je echter je nieuwe kantoor ook daadwerkelijk modern wilt maken, zodat alles weer lekker lang mee kan gaan, dan kun je ook je kantoor laten inrichten door een professioneel bedrijf dat precies weet waar het op moet letten. Dit bespaart je een hoop nadenk tijd en scheelt ook een hoop gesjouw. Zo weet je zeker dat jouw kantoor in Hoogeveen er perfect uit komt te zien en jouw werknemers in een optimale omgeving aan het werk kunnen.

Related Posts

Leave a Comment