5 redenen om te willen wonen in Amsterdam

by admin
0 comment

Amsterdam is natuurlijk de hoofdstad van ons mooie Nederland, het is een grote stad en er wonen dus vanzelfsprekend heel veel mensen. Wat zijn de redenen van deze mensen waarom ze in Amsterdam willen wonen? In dit blog hebben we 5 redenen voor je op papier gezet waarom je in Amsterdam moet willen wonen. Wie weet dat je na het lezen van deze tekst helemaal om bent en meteen een woning gaat zoeken!

Gezellige stad

Amsterdam is natuurlijk een bruisende hoofdstad er hangt een gezellige sfeer in de stad, dit komt natuurlijk mede door de vele mensen en de bruisende horeca voorzieningen. Je kan overal wel lekker wat eten of drinken en door alle mensen op straat heb je nooit het gevoel dat je alleen bent, dit zorgt voor een gezellige sfeer.

Mooie architectuur 

Amsterdam staat natuurlijk bekend om de oude grachtenpanden al deze oude panden zijn in tegenstelling tot die van Rotterdam gelukkig intact gebleven. Dit zijn hele mooie oude statige panden, wie wil daar nou niet in wonen in zo’n mooi pand

In Amsterdam wonen wegens studieredenen

Amsterdam is echt een studentenstad er wonen heel veel studenten in de stad jongeren vanuit heel Nederland of zelfs buiten Nederland komen naar Amsterdam om een studie te volgen. En omdat Amsterdam zo’n leuke en populaire stad is gaan heel veel van deze studenten hier wonen. En omdat er dus veel studenten wonen is dat voor andere jongeren ook weer een stimulans om hetzelfde te doen en dus ook te verhuizen Amsterdam.

Alles in de buurt

Omdat er in Amsterdam zoveel mensen wonen zijn er ook heel veel voorzieningen om al de behoeften van deze mensen te voorzien. Dit betekent dus dat je alles wat je nodig hebt in de buurt zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een supermarkt, een kapper of een bakker bijvoorbeeld dit is natuurlijk erg fijn. Als dit niet zo zou zijn zou het betekenen dat je bijvoorbeeld naar de andere kant van de stad moet reizen om een boodschapje te doen. Dus de voorzieningen zijn erg goed geregeld.  

Veel verhuisbedrijven

Er zijn in Amsterdam veel verhuisbedrijven, dat is ook wel een goed iets omdat Amsterdam een ingewikkelde stad is om heen te verhuizen. Veel smalle straatjes etc dus het is lastig om voor verhuisbedrijven die van buiten de stad komen om hier goed te werk te kunnen gaan. Het advies is dus: Wil je in Amsterdam wonen kies dan voor een voordelige verhuisservice uit de omgeving en dan moet het goedkomen. 

Related Posts

Leave a Comment