5 redenen waarom je op het werk naar muziek moet luisteren

by admin
0 comment

Je job kan erg stressvol zijn. Iedere dag belanden er ingewikkelde opdrachten op je schouders en het werk lijkt zich op te stapelen. Daarnaast moet je ook nog eens rekening houden met strikte deadlines en omgaan met vervelende bazen en collega’s die je misschien niet zo erg graag hebt. 

Nou, gezien je nog niet op pensioen kan gaan, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw dag op het werk zo goed mogelijk verloopt. Muziek kan je daar mee helpen. Hier hebben we dan ook 5 redenen op een rijtje gezet waarom je op het werk best naar de radio luistert! 

1.     Ontspanning

Ervaar jij stress op het werk? Dan kan muziek de spanning wat verlichten. Natuurlijk hangt dat ook af van de muziek waar je naar luistert. Best luister je naar liedjes die je erg leuk vindt, of rustige liedjes die je doen ontspannen. 

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de hartslag aanzienlijk verlaagd kan worden wanneer je naar rustige nummers luistert. Aan de andere kant kunnen nummers met een swingende beat of een opgewekte melodie je natuurlijk ook erg motiveren. 

2.     Concentratie

Hoewel dit misschien niet voor iedereen werkt, aangezien het effect van muziek op concentratie afhangt van een paar variabelen, is het toch het proberen waard. Focus hangt namelijk af uit de motivatie die je voelt en je omgeving. Indien je in een ontspannen omgeving zonder al te veel Radio 2 playlist afleiding vertoeft is het heel wat makkelijker om je te concentreren op de taak voor handen. 

Indien jij je wil concentreren op je werk is het een goed idee om naar klassieke muziek te luisteren, naar muziek zonder woorden en naar muziek met een traag ritme. 

3.     Muziek heeft een effect op je emoties 

Ook heeft muziek een effect op je emoties. Wanneer je de muziek van Radio 2 erg leuk vindt en naar een Radio 2 playlist luistert, kan dit ervoor zorgen dat jij je opgewekter en vooral gemotiveerder voelt. 

Wanneer je in een goede bui bent is het makkelijker om je te concentreren op je taak en gaat de tijd ook heel wat sneller vooruit. 

4. Muziek kan verveling tegengaan 

Niet iedereen heeft de luxe om een interessante baan te hebben. Het is dan ook niet ongewoon dat tijdens de werkdag verveling kan toeslaan. Muziek – en dan vooral de radio, kan deze verveling makkelijk tegengaan. Niet enkel houden de presentatoren je tijdens de stille momenten op je werk lekker gezelschap, de muziek zelf kan de eentonigheid van je job makkelijk doorbreken. 

5.     Muziek zorgt voor variatie

Tot slot zorgt muziek – en dan zeker muziek op de radio, ook voor variatie. Wanneer je werk wat eentonig is kunnen muziek en de presentatoren op de radio ervoor zorgen dat jouw dag onderbroken wordt door spelletjes, interessante gesprekken, het nieuws, en natuurlijk een hoop goede muziek.

Related Posts

Leave a Comment