Hoe voorkom ik een rioolverstopping?

by admin
0 comment

Een rioolverstopping hebben wilt niemand. Het water zal niet wegstromen en vooral de stank die er vanaf komt maakt het niet prettig. Dit kan door verschillende redenen komen. Er zit papier vast in het riool. Er zit eten of haren vast. Maar hoe voorkom je nou zulke verstoppingen? Daar kom je achter na het lezen van dit artikel.

Hoe is een verstopping te herkennen?

Soms weet je niet eens dat je een verstopping hebt. Je kunt een verstopping herkennen met drie zintuigen: zicht, gehoor en reuk. De meeste verstoppingen beginnen langzaam waarbij het water minder snel wegstroomt. De verstopping zit dan vaak in de knik waar er nog wel water door kan, maar niet veel. Daarnaast gaat een verstopping borrelen. En de grootste aanwijzing dat je last hebt van een verstopping is misschien wel de ergste: de verschrikkelijk geur die er van af komt.

De beste tips

Wij zouden dit artikel niet schrijven als we geen tips zouden geven. Er zijn een heleboel verschillende tips. De ene tip werkt wel voor een bepaalde verstopping, maar minder goed voor de andere. Dit zijn er te veel om op te noemen. Daarom krijg je hier de meest standaard tips voor het voorkomen van een verstopping:

  • Gebruik een toilet waar het voor bedoeld is. Afval erin gooien is dus een echte no-go. Vermijd dus eet- en verfresten. Ook veel vet via het toilet gooien is niet goed voor het riool. Vet stolt namelijk snel en is moeilijk weg te krijgen;
  • Let er ook op dat je niet te veel papier gebruikt. Keukenpapier en natte doekjes zijn veel te dik voor een toilet. Te veel toiletpapier gebruiken is ook niet handig. Dit zorgt niet voor een verstopping ver in het riool, maar een verstopping die je zelf nog kan zien. Let er dus op dat je niet te veel wc-papier tegelijk wegtrekt;
  • Ook in de badkamer kun je verstoppingen voorkomen. Dit kun je doen door het afvoerputje in de douche en de wasbak schoon te houden. In de wasbak kun je dit simpel doen door te voorkomen dat je tijdens het scheren de haren ergens anders op te vangen en in een prullenbak te gooien. In de douche is het slim om af en toe alle (of zo veel mogelijk) haren er uit te halen.

Lukt het je zelf niet om een verstopping weg te halen? Schakel dan een loodgieter als DG-riooltechniek in. Hiermee is je verstopping binnen de kortste tijd weg.

Related Posts

Leave a Comment