5 tips om een kleine slaapkamer efficiënt in te richten

by admin
0 comment

We zijn helaas niet allemaal gezegend met een grote slaapkamer. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. In de meeste gevallen is het juist heel sfeerverhogend om over een kleine en gezellige slaapkamer te beschikken. Toch blijft ruimtegebrek wel een terugkerend probleem. Want hoe zorg je ervoor dat je alles in de slaapkamer kwijt kunt? Dat je niet inlevert op functionaliteit en bovenal kunt genieten van een heerlijke nachtrust? Met de volgende 5 tips richt jij jouw kleine slaapkamer binnen een handomdraai efficiënt in.

1.    Meten is weten

Voordat je begint met inrichten is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten met welke beschikbare ruimte je kunt gaan werken. Meten is weten. Meet daarom de gehele ruimte zorgvuldig op en maak vervolgens een simpele plattegrond op schaal. Teken hier ook alvast de stopcontacten en eventuele ‘onhandige’ hoeken in. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden tijdens het inrichten van de kamer.

2.    Tweepersoonsbed?

Een tweepersoonsbed is in de slaapkamer bijna altijd van essentieel belang. Nodig om niet alleen comfortabel te kunnen slapen, maar ook nog eens samen met je partner het bed te kunnen delen. Denk vooral niet dat een tweepersoonsbed niet in jouw kleine slaapkamer past, want dat is bijna onmogelijk. Tweepersoonsbedden zijn namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van de zogenaamde ‘twijfelaar’ tot een luxueuze en grote boxspring. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen.

Bovendien zegt de grootte van het matras niets over de grootte van het bed. Een matras 140x 200 past in de meeste gevallen prima in een kleine slaapkamer. Wanneer je deze echter combineert met een brede bedomranding, kan deze ineens wel heel veel ruimte in beslag nemen. Hou hier dan ook rekening mee bij het uitzoeken van een nieuw bed.

3.    Een goede kledingkast

Een kledingkast mag natuurlijk niet ontbreken in huis. In een kleine slaapkamer is het soms lastig om deze daadwerkelijk kwijt te kunnen. Wanneer je ruimte tekort komt, kan je er ook voor kiezen om de kast in een andere ruimte te plaatsen. Is dit ook niet mogelijk? Laat dan een kast op maat maken. Geef de maten door van de ruimte die nog over is en laat een praktische kast maken. Kies bij voorkeur voor een open kast, zodat je geen extra ruimte nodig hebt om de deurtjes open en dicht te kunnen doen. Een kast op maat is de perfecte oplossing voor iedere kleine ruimte.

4.    Gebruik de ruimte onder het bed


Dekbedden kopen bij weidswonenenslapen.nl? Dan ben je nu vast al aan het bedenken waar je al die zomer- en winterdekbedden straks gaat laten. In de slaapkamer past immers eigenlijk niet. Of toch wel? Want vaak vergeten we hoeveel ruimte er nog onder de meeste bedden aanwezig is. Schaf daarom grote bewaarbakken aan (bij voorkeur op wieltjes) en schuif deze onder het bed. Hier kan je dekbedden, beddengoed, enzovoorts gemakkelijk in kwijt en het is ook nog eens compleet uit het zicht.

5.    Het belang van voldoende daglicht

Juist in kleine ruimtes is het belangrijk om zoveel mogelijk daglicht in de kamer te laten. Dit vergroot de ruimte en geeft een frisse uitstraling. Kies daarom voor praktische raambekleding. Gordijnen die overdag voldoende daglicht door kunnen laten en ’s avonds verduisteren en de nodige privacy geven. Schaf tevens fijne sfeerverlichting aan om het geheel nog wat warmer en gezelliger te maken. Zo maak je van jouw kleine slaapkamer een heerlijk plekje om in te verblijven!

Related Posts

Leave a Comment