4 tips om beter te worden in koken

by admin
0 comment

Ga je binnenkort voor het eerst op jezelf wonen? En sta je eigenlijk nooit achter de potten en pannen? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Nu is het niet meer mogelijk om te verschuilen achter de kookkunsten van anderen. Letterlijk de eigen boontjes doppen. Maar hoe pak je dit precies aan? Hoe zorg je ervoor dat mensen straks ook graag bij jou blijven eten? En, belangrijker nog: dat er iedere avond een gezonde maaltijd wordt geserveerd. Met de volgende 4 tips vijzel jij je kookkunsten flink op!

1.    Haal ingrediënten ruim van tevoren in huis

Het grootste probleem waar veel mensen mee te maken krijgen in de keuken is tijdgebrek. Het is niet niets om plotseling alles zelf te doen. Werken, het huis onderhouden, ook nog wat leuke activiteiten ondernemen en er tegelijkertijd voor zorgen dat er iedere avond gekookt wordt. Hoewel het koken in principe niet al te veel tijd in beslag hoeft te nemen, kost het proces hiervoor wel aardig wat tijd. Alleen al aan boodschappen doen kun je zo 30 minuten verspillen. Zorg er daarom voor dat alle benodigde ingrediënten ruim van tevoren in huis aanwezig zijn. Doe bijvoorbeeld wekelijks (op een vrije dag) boodschappen of bestel bij supermarkt online van Butlon je weekboodschappen. Deze worden bezorgd wanneer jou dat uitkomt en zo is de koelkast altijd gevuld. Hierdoor wordt koken direct een stuk gemakkelijker én leuker. De vraag, ‘wat gaan we eten vandaag?,’ is voortaan eenvoudig te beantwoorden.

2.    Het juiste keukengereedschap

Een timmerman kan ook niet werken zonder het juiste gereedschap. Probeer maar eens een spijker te slaan zonder een goede hamer. Onmogelijk. Dat geldt ook voor iedere thuiskok. Zorg er daarom altijd voor dat je over kwalitatieve messen, pannen en keukenapparatuur beschikt. Dat maakt het werken in de keuken niet alleen veel gemakkelijker, maar voorkomt ook het mislukken van gerechten.

Ooit wel eens een heerlijk stuk vlees gesneden met een bot mes? Grote kans dat je het vlees alleen maar kapot maakt en het sap rijkelijk wegvloeit. Het gevolg: een taai stuk vlees, waarna eten bestellen Butlon nog de enige oplossing is. Zorg daarom eerst voor goed keukengereedschap. Een goede voorbereiding is al het halve werk.

3.    Laat je inspireren

Ben jij altijd opgevoegd met de Nederlandse keuken? En kom je nog steeds niet verder dan aardappels, vlees en groente? Dan is daar natuurlijk niets mis mee, maar bij het opdoen van meer skills is het ook leuk om je horizon wat te verbreden. Laat je daarom inspireren door gerechten uit verschillende wereldkeukens. Zoek in kookboeken, online of kies voor fast food delivery amsterdam Butlon. Dat laatste klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is zeker effectief. Door verschillende gerechten van diverse cuisines uit te proberen, leer je je smaakpapillen te prikkelen en ontdek je tevens wat je nu precies écht lekker vindt. Door het bestellen van eten kun je dan ook juist enorm geïnspireerd raken.

4.    Neem de tijd

Het is tegenwoordig helemaal hot om recepten te bedenken die zo min mogelijk tijd in beslag nemen. Bekend voorbeeld is de populaire kok Jamie Oliver. Hij heeft kookboeken uitgebracht waarin recepten staan die (volgens hem) binnen 15 tot 30 minuten gemaakt kunnen worden. Klinkt heel aantrekkelijk natuurlijk, maar feit blijft dat het belangrijk is om gewoon je tijd te nemen. Bovendien zal het voor een amateurkok vaak veel langer duren om een recept te maken.

Neem daarom je tijd. Je zal merken dat hoe vaker je kookt, hoe sneller dit uiteindelijk zal gaan. Probeer echter niets af te raffelen. Anders zit er weer niets anders op dan eten bestellen in Enschede, omdat het recept weer eens mislukt was. Leer van je fouten, neem je tijd en maak gebruik van het juiste gereedschap. Zo word je stapje voor stapje een betere kok!

Related Posts

Leave a Comment