5 tips voor een lagere energierekening

by admin
0 comment

De energierekening is iedere maand een behoorlijke kostenpost. Tijd om te bespreken hoe je aan lagere energiekosten komt, want in deze tijd zijn daar talloze tips voor. Wij bespreken de 5 beste tips als het aankomt om dit jaar nog te profiteren voor een flinke kostenbesparing.

Kies voor een welkomstkorting

Veel consumenten kiezen nog voor een energie actie met een cadeau. Vaak zijn deze cadeaus alleen veel minder waard als gewoon direct korting op je energierekening. Een welkomstkorting kan dan ook al gauw jaarlijks ruim €200 besparen wat neerkomt op ongeveer €20 per maand. Kies je toch voor een welkomstcadeau zorg dan dat deze meer waarde dekt.

Let op de leveringskosten

Energie vergelijken is niet zo moeilijk. Je voer je verbruik in en kiest het goedkoopste pakket. Tenminste dat is wat veel mensen doen. Ook hier geldt dat het verstandig is om even verder te kijken. Controleer altijd de leveringskosten (variabele kosten) met een aantal pakketten. Denk je dat je aankomend jaar meer gaat verbruiken dan kan het goedkoper zijn om voor een energiepakket te kiezen die nog lagere leveringskosten heeft. Kortom kies gewoon voor goedkope energie

Let op je verbruik

De goedkoopste manier om te besparen op je energierekening is door gewoonweg op je verbruik te letten. Verbruik je minder dan betaal je minder zo simpel is het. Handig hiervoor is om gebruik te maken met slimme apparaten om te managen hoeveel een apparaat bijvoorbeeld verbruikt.

Slimme thermostaat

Slimme thermostaten zijn steeds populairder. Logisch, want deze zorgen voor optimale regeling van je verwarming. En laat dit nou bij de meeste huishoudens zorgen voor de hoogste kosten. De kosten van gas zijn namelijk de grootste kostenpost op je energierekening. Je kan met de slimme thermostaat bijvoorbeeld instellen wanneer de verwarming uit en uit moet gaan. Ook kan je de thermostaat op afstand regelen waardoor je de verwarming handmatig kan aanzetten als je in een warm huis wilt thuiskomen.

Woning verduurzamen

Heb je een woning van 30 jaar oud dan is het verstandig om te kijken of je kan verduurzamen. Deze woningen kunnen namelijk met relatief weinig kosten veel energie besparen. Zo kan je spouwmuren isoleren direct enkele tientjes per maand besparen. Zonnepanelen plaatsen is voor iedereen met een juiste ligging een goede investering. Met de huidige saldering regelingen heb je binnen 6 jaar al je investering terugverdient en heb je daarna pure winst.

Related Posts

Leave a Comment