Alles rondom de bestrating van je tuin

by admin
0 comment

De voor- en achtertuin van een woning is enorm belangrijk voor veel mensen. Vooral in de zomer wordt er veel gebruik gemaakt van de tuin, om bijvoorbeeld lekker in het zonnetje te relaxen. De inrichting van je tuin is dan ook een project waar veel mensen heel veel tijd en moeite insteken. Toch kan het natuurlijk zo zijn dat je niks geeft om tuinieren en dat je dus eigenlijk gewoon je hele tuin wilt bestraten. Waar moet je dan eigenlijk op letten? Er zijn immers veel verschillende soorten en maten als het gaat om bestrating. Lees er in deze blog meer over! 

Welk ontwerp past bij jouw tuin?

Er zijn veel verschillende ontwerpen op het gebied van bestrating, dus het is belangrijk goed te kijken welk ontwerp bij jouw huis en tuin past. Denk bijvoorbeeld aan hoe meer voegen er tussen de regels liggen, hoe meer kans je hebt op onkruid en vuil. Dit omdat onkruid tussen deze voegen veel ruimte krijgt om te groeien. Heb je een kleine of smalle tuin? Dan is het aan te raden om te gaan voor rechthoekige stenen, omdat dit formaat de tuin optisch dieper en groter laat lijken. Verder is het ook belangrijk te weten dat zwarte stenen sneller warm worden dan andere kleuren. In de warme zomermaanden kun je hier vaak niet met blote voeten overheen lopen zonder je voeten te verbranden! Tot slot zie je sneller vuil op een effen tegel dan op een gemêleerde tegel. Handig om te weten als je geen zin hebt om constant met de reiniging van je tegels bezig te zijn. 

Oppervlakte afmeten

Om te weten hoeveel je ongeveer kwijt bent aan het bestraten van je tuin, moet je natuurlijk eerst de oppervlakte van je tuin weten. Als je eenmaal weet uit hoeveel vierkante meters je tuin bestaat, kun je gaan kijken naar welke tegels binnen je budget voelen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je tuin op te delen zodat je verschillende soorten tegels kan gebruiken. Het is aan jou! 

Bestrating laten aanleggen

Om tegels te leggen, heb je natuurlijk de juiste bestratingsmaterialen nodig. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om gebruikte bestratingsmaterialen te gebruiken, dit scheelt enorm in de prijs! Je kan hierbij denken aan terrastegels of betonproducten. Weet je niet helemaal zeker wat je precies nodig hebt? Dan kun je een persoonlijk en deskundig advies aanvragen bij een grondverzetbedrijf. Deze vakmannen kunnen je helpen om te kijken wat er allemaal nodig is voor jouw bestratingsproject!

Related Posts

Leave a Comment