Waarom kiezen voor A-merk verf?

by admin
0 comment

Hoog tijd voor een nieuwe lik verf op de muren. De meeste mensen proberen dit klusje zelf op te pakken. Zowel om geld te besparen als om het feit dat schilderen stiekem ook gewoon heel leuk wordt gevonden en bijna door iedereen geleerd kan worden. Zo goed als een echte schilder word je doorgaans natuurlijk niet, maar je kunt wel heel dicht in de buurt komen. Hierbij speelt niet alleen kennis en ervaring een belangrijke rol, maar ook de materialen die je kiest zijn van essentieel belang. Bij het kiezen van de juiste verf kom je vast al snel voor een groot dilemma te staan. Want kies je voor A-merk verf of ga je toch voor een B-merk om zo extra geld te besparen?


Ons advies luidt: kies altijd voor A-merk verf. Al het waar naar zijn geld is immers een uitspraak die vrijwel voor alle aankopen geldt. Je kunt geen topkwaliteit van B-merk verwachten. En wie dat wel verwacht, komt vaak van een koude kermis thuis. Voordat je meer over Sikkens verf en andere belangrijke A-merken te weten probeert te komen, geven we je eerst enkele redenen om voor A-merk verf te kiezen. Zo hoef je deze keuze nooit meer in twijfel te trekken!

Betere grondstoffen

De reden voor het prijsverschil tussen A- en B-merken hangt voornamelijk samen met het gebruik van grondstoffen. Niet alleen de grondstoffen die worden gebruikt, maar ook de wijze waarop deze in balans zijn gebracht. Wanneer de verf over de juiste balans beschikt, zal dit te merken zijn aan de dekking en dus ook de kwaliteit van de verf.
Wanneer de verf in disbalans is, dan zal deze zich minder goed hechten aan de muur en zal het pigment van de verf vaak tegenvallen. Dat betekent dat kleuren minder mooi op de muren zullen zijn en bovendien ook nog eens minder goed hechten. Hierdoor moet je dus enorm veel extra lagen aanbrengen om de verf een beetje te laten dekken én dan nog zal deze niet zo dekkend zijn als bij een A-merk. Goedkoop wordt dan op de lange termijn duurkoop, omdat je veel meer verf nodig hebt voor het schilderen van dezelfde oppervlakte.

Langere levensduur

Goedkoop is duurkoop, dat is een veelgebruikte uitspraak wanneer het om het kopen van goedkope meubels of materialen gaat. In veel gevallen klopt dat ook. Zeker bij B-merken. Want als je voor een B-merk verf kiest en deze er in eerste instantie erg mooi uitziet, dan lijkt het wellicht alsof je een goede keuze hebt gemaakt. Het resultaat is naar wens en je hebt het nodige geld bespaard. Maar is dat ook wel zo?

Er zijn namelijk genoeg gevallen bekend waarbij het resultaat van de verf in eerste instantie naar wens was, maar na een jaar alweer helemaal niet. Met name omdat de verf nooit goed gehecht had. Daardoor begint deze af te brokkelen. Veel sneller dan bijvoorbeeld bij Sikkens verf. Wanneer A-merk muurverven worden ingezet, kan je minimaal de komende tien jaar vooruit. Over B-merken kan je dat helaas lang niet altijd zeggen.

Is budgetverf dan nooit een goede keuze?

Natuurlijk moeten we ook bekennen dat budgetverf niet altijd een slechte keuze is. Zo kan dit prima worden ingezet wanneer je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld omdat je je woning wil verkopen en een likje verf wonderen zal doen. In dat geval wil je natuurlijk niet te veel geld uitgeven, omdat je hier uiteindelijk toch zal vertrekken. Met budgetverf geef je je woning een snelle make-over.
Wie op zoek is naar een oplossing voor de lange termijn doet er echter goed aan om bij een verfwinkel A-merk verf uit te kiezen. Zo ben je verzekerd van de juiste kwaliteit en een lange levensduur.

Related Posts

Leave a Comment