Breedte van deuren

by admin
0 comment

Een deur vormt een fysieke afscheiding tussen twee ruimtes of vertrekken. Met een klink is de deur te openen en kan worden gesloten met een slot. Als we het over de breedte van een deur hebben is het doorgaans meestal hetzelfde.

Het is namelijk zo dat een deur normaal gesproken tussen de 830 en 880 millimeter is. In nieuwbouwwijken komt een maat van 930 millimeter nog wel eens voor. Dit hangt dan af van de eisen die in het bouwbesluit zijn opgenomen.

Als voordeur of buitendeur gelden dezelfde maten als een binnendeur. Ook zijn de maten 63, 73 en 78 centimeter gangbaar bij een voordeur, maar de 83 en 88 centimeter komen toch wel het meest voor.

Stalen binnendeuren

Stalen binnendeuren komen tegenwoordig ook steeds vaker voor. Deze zijn op maat te maken bij gespecialiseerde bedrijven. Ook bij stalen deuren zijn de standaardmaten het meest populair.

Het voordeel van een stalen deur is dat staal een verschrikkelijk sterk materiaal is. Hij zal dus lang meegaan en is ook minder gevoelig voor inbraak. Ook houdt het gemakkelijker brand tegen, wat het dus brandveilig houdt. Ook is een dikke stalen deur erg isolerend. Staal isoleert maar liefst viermaal beter dan aluminium en ook aanzienlijk meer dan hout.

U zult de verwarming dus minder hoog moeten doen, wat weer maandelijks kan besparen. De stalen deur zal ook langer meegaan dan de gemiddelde voordeur. Een houten voordeur is namelijk niet bestand tegen rotten en barsten. Iets wat een stalen voordeur echt niet zal doen.

Ook staan stalen binnendeuren met glas erg modern en luxueus. Als laatst is het mogelijk een stalen voordeur in alle mogelijke maten en kleuren te verkrijgen. U kunt het zo gek niet bedenken en ze kunnen de stalen deur voor u maken.

Related Posts

Leave a Comment