Is uw voordeur wel veilig genoeg?

by admin
0 comment

Inbraken gebeuren de laatste tijd steeds minder, dat komt omdat er nu veel mensen thuis werken en niet op vakantie mogen. Maar het neemt niet weg dat er niet ingebroken kan worden. Die kans wil je natuurlijk zo klein mogelijk maken daarom hebben wij wat tips hoe u uw voordeur het beste kan beveiligen. 

Inbraak 

Uit cijfers van het CBS blijkt dat er in 2020 ongeveer 30.000 keer is ingebroken. Dat is het laagste aantal in 10 jaar, het is namelijk 22% minder dan in het jaar ervoor. Dat er minder wordt ingebroken komt door de corona crisis. Winkels, restaurants en scholen zijn dicht waardoor iedereen voorlopig thuis zit. De straten leeg en de inbrekers houden zich aardig gedeisd.  

Veiligheid voorop 

Om de kans op inbraak zo laag mogelijk te houden hebben wij wat tips.

  • Laat in het donker een lamp branden en doe dit ook als er niemand thuis is, zo lijkt het er op dat er toch iemand thuis is. 
  • Extra sloten, bij veel inbraken komen de inbrekers via de voordeur naar binnen. Als u extra sloten ophangt wordt de kans kleiner dat ze via die weg naar binnen komen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een boven of onder slot. Slotenmaker Goes en Slotenmaker Vlissingen zijn daarvoor erg geschikt. 
  • De techniek kan veel tegenwoordig. Daarom zijn camera’s en alarmen nu niet meer weg te denken. Installeer een camera bij uw voordeur en een alarmsysteem voor binnen en grote kans dat ze uw woning overslaan.
  • Een lamp bij de voordeur is ook een hele grote tip. Inbrekers zullen hoogstwaarschijnlijk niet in het volle licht een deur open maken om in te breken.

Wat kun je nog meer doen? 

Ook zijn er nog andere dingen die u kunt doen. Als u een verdachte situatie in uw straat of bij uw huis ziet kunt u de politie bellen. Mocht u een tijdje weg gaan is het verstandig om uw buren in te lichten en te vragen of zij een oogje in het zeil willen houden. Ook kan het handig zijn om in die periode aan familie of vrienden te vragen of ze af en toe in uw huis de post op de mat weg willen halen en wat borden en bekers op de tafel en in de keuken te zetten zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn. 

Na de lockdown 

Als de lockdown is opgeheven is het erg belangrijk om extra goed op te letten. Er wordt namelijk voorspelt dat er dan meer inbraken worden gepleegd omdat de mensen dan weer van huis mogen en dus minder thuis zullen zijn. Sluit daarom uw deuren en ramen goed af en volg de tips die hierboven zijn besproken zo wordt het de inbrekers lastiger gemaakt. Slotenmaker Goed en Slotenmaker Vlissingen kunnen u daarbij helpen en daar kunt u ook terecht voor eventuele vragen.

Related Posts

Leave a Comment