Buxus vervanger

by admin
0 comment

De prachtige haagplant Ilex crenata “Green Hedge” is een prima buxus vervanger. Steeds vaker worden de buxus plant geteisterd door ziekte en de buxusmot. Dacht men vele jaren dat dit een onverwoestbare plant was, nu blijkt het tegengestelde toch waar. De Ilex crenata “Green Hedge” is immuun voor ziektes en beestjes zoals motjes. Deze prachtige groenblijvende haagplant is oersterk en daarmee een prima buxus vervanger. In de bloeitijd, dit is medio mei – juni, krijgt de Japanse hulst Ilex crenata “Green Hedge” kleinschalige, witte bloemetjes. Daarna komen er kleine zwarte besjes aan. 

Vervang de buxushaag door de Ilex crenata “Green Hedge”

Wordt de buxushaag geteisterd door ziekte of rupsen en moet deze nodig vervangen worden? Plant er daarvoor in de plaats dan de Ilex crenata “Green Hedge”. Deze Japanse hulst houdt, net als een buxus, van een zonnige of halfschaduw plek. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten. Afhankelijk van de grootte adviseren wij om bij het aanplanten een aantal van 4 tot 7 stuks per strekkende meter aan te houden. Daarmee ontstaat een mooie en volle groenblijvende haag. Onze Ilex crenata “Green Hedge” hebben een goede start gehad. Dat komt omdat ze uit eigen kwekerij komen. De levering van deze planten aan klanten vindt dus ook rechtstreeks plaats vanuit de kwekerij. Hiermee wordt de “versheid” van deze Japanse hulst dus gegarandeerd. 

Een uitstekend alternatief als buxus vervanger

De Ilex crenata “Green Hedge” is dus een uitstekend alternatief om te gebruiken als buxus vervanger. De plant groeit per jaar zo’n 10 tot 20 centimeter. Om de haag zo vol en dicht mogelijk te houden wordt er geadviseerd om deze twee maal per jaar te snoeien, net voor en na de zomer. Zorg er na het planten voordat de eerste tijd de grond goed vochtig blijft om de groei te stimuleren. Dit is ook beter voor de wortels want de Ilex crenata “Green Hedge” wortelt niet diep. De plant houdt verder van humusrijke grond. Mocht dit te weinig aanwezig zijn in de grond waar de “Green Hedge” wordt aangeplant, voeg dan wat tuinturf toe. Als al deze tips worden opgevolgd heeft u met de Ilex crenata “Green Hedge” een zeer fraaie buxus vervanger. 

Related Posts

Leave a Comment