Dakterras aanleggen, geef je dak een mooie uitstraling

by admin
0 comment

Kort gezegd: een dakterras is een terras wat op een (plat) dak ligt. Veel mensen laten een dakterras aanleggen als alternatief voor een tuin. Met name in de stad hebben mensen vaak weinig of geen ruimte voor een tuin. Met een dakterras creëer je toch de mogelijkheid om buiten te zitten. Het is gebruikelijk om de dakbedekking te beschermen, zodat je er op kunt lopen zonder deze te beschadigen. Vlonders worden bijvoorbeeld toegepast ter bescherming van het dakterras. Natuurlijk moet de draagconstructie stevig genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen. Wil je een dakterras aanleggen, dan kun je dit verfraaien met bijvoorbeeld planten en (tuin)meubels. Je hebt een bouwvergunning nodig voor het aanleggen van een terras op je dak. Een dakterras wordt afgewerkt met een toplaag. Veelvoorkomende toplagen zijn vlonders, stoeptegels, drainagetegels, rubberen tegels of tegels van keramiek.  

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een dakterras?

Laat je een dakterras aanleggen, dan zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Let bijvoorbeeld op het onderhoud van de ondergrond. Sommige ondergronden vergen meer onderhoud en schoonmaakwerk dan andere. Daarnaast is het raadzaam om na te gaan hoe stroef of glad ondergrond is. Vanzelfsprekend kunnen gladde planken of tegels tot vervelende ongelukken leiden. De levensduur van de ondergrond is ook iets om in de gaten te houden. Sommige materialen zijn voordelig, maar slijten ook snel en hebben een korte levensduur. In dit geval is goedkoop duurkoop. Ook is het goed om de draagkracht te letten. Als de ondergrond veel wordt belast (bijvoorbeeld met tuinmeubelen en bloembakken), kies dan voor een robuust materiaal met een hoge draagkracht. Tot slot is het raadzaam om een comfortabel materiaal te kiezen. Het dakterras moet prettig aanvoelen als je er met je blote voeten overheen loopt.

Dakterras aanleggen met luxe tegels

Als je in een appartement of penthouse woont met bijbehorend dakterras, dan vormen luxe dakterras-tegels een prachtige decoratie. Het aanleggen van deze tegels is echter een tijdrovende en bovendien lastige klus. Het gevaar bestaat bovendien dat de ondergrond glad wordt, of dat de tegels niet stevig zijn geplaatst en los zitten. Dit kun je ondervangen door een gespecialiseerde partij in te schakelen en met luxe terrastegels aan de slag te gaan, op basis van de nieuwste technieken en materialen. Steeds meer mensen laten hun dakterras aanleggen met luxe, onderhoudsarme en veilige tegels. 

Keramiek

Een aan populariteit winnend materiaal voor terrastegels is keramiek. Dit materiaal biedt vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld composiet of hout. Keramische tegels zijn duurzamer, hebben een luxe uitstraling en bovendien is de keuze qua kleur, vorm en ontwerp enorm. Een ander voordeel is dat keramiek een lange levensduur heeft en veel minder onderhoud vergt dan hout en composiet en. De specialist adviseert daarom vaak keramiek, als je op zoek bent naar een luxe dakterrastegel. Prijs kwalitatief gezien is dit uiteindelijk vaak de beste optie. Natuurlijk is het daarbij wel van belang dat keramiek aansluit op je persoonlijk smaak.  

Ga je een dakterras aanleggen, laat je dan vooraf goed informeren door een gespecialiseerde partij over het design, de montage en de inrichting. Dit levert uiteindelijk het mooiste, veiligste en meest duurzame resultaat op. Voor meer informatie kun je alvast kijken op daktarasaanleggen.nl.

Related Posts

Leave a Comment