De zomer terug in huis met de paradijsvogelplant

by admin
0 comment

De paradijsvogelplant, het klinkt al zomers. Deze plant met prachtige groene bladeren komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en kan in de natuur tot wel 10 meter hoog worden. In dit blog vertellen wij u graag alle ins en outs over deze prachtige plant.

Licht

Een belangrijk onderdeel van een mooie plant, is de verzorging. De paradijsvogelplant is een tropische plant en houd dan ook van veel zon en een lekkere temperatuur van minimaal 15 °C. Echter moet de plant wel aan direct zonlicht wennen, dit kunt u doen door het aantal zonuren geleidelijk aan te verhogen.

Water

In de zomer dient u deze plant veel water te geven. Zorg hierbij dat de potgrond vochtig blijft, maar dat de plant niet gaat zwemmen. Zo voorkomt u eventuele schimmels bij de wortels. In de winter heeft deze plant minder water nodig en kunt u de potgrond gerust een beetje laten opdrogen.

Verpotten

De strelitzia nicolai dient soms verpot te worden. De plant zit echter wel graag goed geworteld, dus zorg dat u de plant niet te vroeg en niet naar een te grote pot verplaatst. In de pot kunt u gebruik maken van universele potgrond. Daarnaast kunt u gebruik maken van hydrokorrels, zodat de wortels niet gaan zwemmen. Hierdoor kunnen de wortelen namelijk gaan schimmelen.

Plantenvoeding

In het groeiseizoen van de plant (mei tot en met september) kan de plant wel wat bemesting gebruiken om de groei te bevorderen. U kunt hiervoor universele meststof gebruiken en de omschrijving van de plant bekijken voor de aanbevolen hoeveelheid. Ook kunt u gebruik maken van plantenvoeding. Hierdoor groeit uw plant beter, is hij weerbaarder tegen ziektes en ziet de plant er bovendien beter uit.

Ongedierte en ziektes


Een paradijsvogelplant kan last krijgen van de schildluis en spint. Schildluis verwijdert u eenvoudig met een doek van de bladeren van de plant. Ook kunt u last krijgen van kleine spinnetjes, genaamd spint, die spinnenwebben maken in de bladpunten. Wanneer u last heeft van spint, kunt u de plant behandelen met een ongediertebestrijdingsmiddel. Als u de plant regelmatig afneemt met een doekje zult u echter weinig kans hebben op deze spinnetjes in uw plant.

Related Posts

Leave a Comment