Deze meubels zijn ideaal voor een industriële inrichting

by admin
0 comment

Een industrieel uitziend interieur is al jaren een trend en gaat ook niet zomaar verdwijnen. Het oogt ontzettend stoer en stijlvol en het realiseren ervan is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Een industriële inrichting valt of staat met de juiste meubels. Kijk bijvoorbeeld eens naar kwalitatieve industriële fauteuils van ShopX. In dit artikel zetten we een aantal meubels uiteen die uitstekend passen in een industrieel ingerichte ruimte bij jou in huis.

Lederen bekleding

Zachte materialen lenen zich niet zo goed voor een industrieel ingerichte woonkamer, maar je moet natuurlijk wel lekker kunnen zitten. Lederen bekleding zoals bij de meubels op https://www.shopx.nl/ is daarom een uitkomst. Het gebruik van leer als bekleding kent een heleboel voordelen. Ten eerste ziet het er natuurlijk stoer en stijlvol uit, daarnaast zullen vloeistoffen niet al te snel in de lederen bekleding trekken en kun je de bekleding snel en makkelijk met een doekje afnemen. Ook als je huisdieren hebt die op de bank komen is een lederen bekleding ideaal, omdat de haren met een stofzuiger makkelijk te verwijderen zijn.

Stalen frames

Een industrieel ingerichte ruimte is natuurlijk enigszins geïnspireerd op de fabrieksvloer. Bedenk dus wat voor soort dingen je daar zou kunnen aantreffen. Het is tof als de constructie van jouw meubels niet door stof of hout bedekt wordt, maar gewoon te zien is. Stalen frames bij tafels, stoelen en zelfs kasten zijn dus helemaal geen no go. Ook lasnaden of soldeernaden hoef je in deze frames helemaal niet te verbergen. Dat ziet er juist ontzettend karakteristiek uit.

Tweedehands

Bij een industrieel ingerichte woonkamer is het niet alleen leuk als je meubels er enigszins selfmade uitzien, enige verwering op je meubels geeft ook een stukje karakter. Tweedehands meubels die er wat minder gelikt uitzien (mits ze niet een al te klassieke stijl hebben) zijn daarom ideaal voor jouw industrieel ingerichte huisje. Ook spullen van gerecyclede materialen zijn ontzettend leuk. Samengeperste houtsnippers, oude autobanden of blikjes kunnen tot prachtige items gemaakt worden. Dit soort dingen vind je vaak in wereldwinkels of winkels die wat meer bezig zijn met duurzaamheid. Tweedehands-materialen, gerecyclede materialen en dingen die eruitzien alsof ze handgemaakt zijn kunnen ontzettend veel karakter geven aan jouw industriële ruimte. Belangrijk, want anders wordt de ruimte met zijn donkere kleuren wel erg onpersoonlijk. Ga vandaag nog online op zoek naar de juiste spullen!

Related Posts

Leave a Comment