Dingen waar je niet zonder kan in de keuken

by admin
0 comment

Vroeger werd de keuken puur als noodzakelijk kwaad gezien. Over het algemeen was het de vrouw die er het avondeten bereidt, en verder gebeurde er niet zo veel. Vaak was de keuken ook erg klein. Tegenwoordig zie je dat er steeds meer geleefd wordt in de keuken. De zogeheten woonkeukens rijzen de pan uit en je ziet dat mensen met hun bezoek steeds vaker in de keuken gaan zitten. Het is daarom belangrijk dat je over de juiste materialen beschikt in je keuken, waardoor je de lekkerste gerechten voor je gasten kan opdienen. Er volgen enkele tools en aspecten waar je niet zonder zou kunnen in de keuken.

Achterwand

Eten koken gaat helaas niet zonder knoeien en spetteren. Vooral na het maken van bijvoorbeeld tomatensaus kan de keuken een groot slachtveld zijn. Als deze spetters op een gestucte muur komen, is dit bijna niet schoon te maken. Het nadeel is dat een gasfornuis vaak tegen een muur geplaatst is, omdat daar over het algemeen de gasaansluiting zit. Binnen no-time is de keuken dan een grote bende, wat nauwelijks nog schoon te krijgen is. De ideale oplossing is het plaatsen van een glazen achterwand. Deze glazen plaat beschermt de muur tegen vuilspetters en zorgt ervoor dat je keuken er modern uitziet. Een glazen wand is erg makkelijk schoon te maken.

Spiraalsnijder

Het is tegenwoordig een trend om pasta of rijst te maken van groente, zodat je minder koolhydraten binnen krijgt. In steeds meer supermarkten is bijvoorbeeld broccoli- of bloemkoolrijst te koop. Ook zie je courgette spaghetti vaak. Deze bakjes zijn vaak erg duur, terwijl het erg makkelijk zelf te maken is. Met een zogeheten spirelli kan je zelf courgette spaghetti maken. Een spirelli is een soort spiraal waar je een hele courgette in kan laten ronddraaien. Het meest is het nog te vergelijken met een puntenslijper. Door de spirelli te gebruiken heb je letterlijk in een handomdraai je eigen courgette spaghetti gemaakt, welke je vervolgens kan gebruiken in een lekker gerecht. Naast makkelijk en leuk is het ook nog eens lekker en gezond, en veel goedkoper dan de voorgesneden courgette spaghetti uit de supermarkt.

Related Posts

Leave a Comment