Drie vragen die je moet stellen voordat je je huis gaat verkopen

by admin
0 comment

Als je besloten hebt om je huis te gaan verkopen, komt er veel op je af. Er zijn veel dingen die geregeld en uitgezocht moeten worden. Elke makelaar stelt dezelfde vragen, of de makelaar nou uit Apeldoorn komt, of uit Middelburg. De vragen waar je een antwoord op moet krijgen, zijn: hoeveel is mijn huis waard? En hoe snel kan mijn woning verkocht worden? De belangrijkste vraag is echter: welke makelaar schakel ik in?

Makelaar inschakelen

Er wordt geadviseerd om altijd een makelaar in te schakelen, of je nou gaat kopen of verkopen. Een makelaar kent de markt, weet wat er te halen valt en wat je vooral wel of niet moet doen. Het aanbod in makelaars is groot, en daarom moet je op onderzoek uit gaan. Maak vrijblijvende afspraken bij verschillende makelaarskantoren en kijk waar ze je mee kunnen helpen en waar hun expertise ligt. Uiteindelijk kan je op basis van je gevoel een goede keuze maken.

Waarde bepalen

Voordat je je huis gaat verkopen, moet je weten wat je huis waard is. Daar wordt namelijk ook de vraagprijs op gewaardeerd. Bij een te hoge vraagprijs kan het zo zijn dat je huis maandenlang te koop staat. Bij een te lage vraagprijs heb je het risico dat je uiteindelijk verlies maakt en met een restschuld achter blijft. De makelaar kan het huis taxeren door te kijken naar de staat waarin het huis verkeert en door te kijken in welke buurt het huis staat. Wel is het verstandig om hier verschillende makelaars naar te laten kijken en een taxatie te laten doen, want onderling kunnen makelaars daarin verschillen.

Verkopen

Hoe snel je woning verkocht kan worden, is afhankelijk van verschillende factoren. De vraagprijs moet in eerste instantie kloppen. Een te hoge vraagprijs kan ervoor zorgen dat er geen interesse is. Daarnaast moet je huis op bijvoorbeeld Funda geplaatst worden, om het bereik te vergroten. Hoe eerder je huis verkocht is, hoe minder kans je hebt op dubbele maandlasten. Het probleem is ook dat hoe langer een huis te koop staat, hoe meer je moet zakken in de vraagprijs. Dat is iets wat je natuurlijk liever niet wil.

Related Posts

Leave a Comment