Dit zijn de belangrijkste trends in outdoor living

by admin
0 comment

Outdoor living is dé nieuwe trend. Deze keer geen hype van voorbijgaande aard, want eigenlijk is het een soort ‘way of life’. Ze is in het leven geroepen ten tijde van de lockdowns, waarin we veel meer tijd buiten doorbrachten om elkaar te beschermen. Je vrienden en familie ontmoeten kon alleen maar in de openlucht, en zo ontdekten steeds meer mensen hoe fijn het is om veel tijd buiten door te brengen. Ze zochten ook naar manieren om deze tijd aangenaam in te vullen. Op deze manier zijn er tal van toffe ideeën ontstaan die ervoor zorgen dat outdoor living een aangename manier is om je vrije tijd door te brengen. 

Buiten eten

Zoals de meeste mensen, vind jij het vast ook fijn om bij te praten bij een heerlijke maaltijd. Buiten eten heb je waarschijnlijk al heel vaak gedaan, maar je kunt dit eten ook buiten, in de openlucht, bereiden. Je kunt hier een heuse buitenkeuken voor aanschaffen, maar eigenlijk is een BBQ haard ideaal om tal van gerechten klaar te maken. Zo’n BBQ haard is de combinatie van een BBQ en een buitenhaard. Dat wil zeggen dat je er zowel eten op kunt klaarmaken, als hem kunt gebruiken om na het eten lekker warm buiten te kunnen blijven zitten. Je kunt je zo’n haard voorstellen als een gewone houthaard voor buiten, maar dan met in de hoogte verstelbare BBQ roosters. Een BBQ haard heeft ook geen glazen afdichting, maar wel een vonkenscherm. Je kunt je BBQ haard laten inbouwen, of hem vrijstaand in je tuin of op je terras zetten.

Warmte, comfort en gezelligheid

Natuurlijk is het fijn om veel tijd buiten door te brengen, maar niet wanneer het koud wordt. Wanneer je ook graag op een frissere avond buiten zit, is een buitenhaard hier de ideale oplossing voor. Een buitenhaard is het overkoepelende begrip voor een tuinhaard, terrashaard, tuinkachel of BBQ haard. In welke vorm dan ook, zo’n haard zorgt ervoor dat je op een warme, comfortabele en gezellige manier buiten kunt blijven zitten, ook wanneer het wat frisser wordt. Een buitenhaard  beschikt over optimale luchtspoelsystemen en is zuinig in verbruik. Door de stevige materialen waarmee deze haard gemaakt wordt, kan hij ook zeker tegen een stootje. Bovendien is een buitenhaard ook een echte streling voor het oog. Het is een eyecatcher om op je terras of in je tuin te plaatsen, waar je veel plezier aan zult beleven.

Tuinhaard of vuurkorf?

Misschien vraag je je af of er een verschil is tussen een tuinhaard en een vuurkorf. Dat verschil is er zeker. Niet alleen is een tuinhaard veel milieuvriendelijker omdat hij minder fijnstof uitstoot dan een vuurkorf, bovendien is hij ook multifunctioneel. Met een vuurkorf kun je misschien wel marshmallows roosteren, maar een tuinhaard geeft je de optie om volledige maaltijden buiten te bereiden. 

Related Posts

Leave a Comment