Drie manieren of reclame te maken voor je onderneming waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht

by admin
0 comment

Of je nu een eenmanszaak hebt naast je baan of een grote bv runt, reclame is en blijft belangrijk aspect voor bedrijven. Wanneer en hoe je adverteert, of het nu is via sociale media kanalen of een lokaal televisiestation, je prospect wordt herinnert aan jouw producten en diensten door middel van de kracht van herhaling. In deze blogs geven we een aantal tips voor met name kleinere ondernemers, welke op de kosten willen letten.

Hoe maak je reclame voor je bedrijf?

Veel bedrijven adverteren via dure diensten als sociale media, televisie of gedrukte brochures. Toch zijn er ook veel goedkopere manieren welke je simpelweg kan toepassen in het dagelijks leven. In deze blog bespreken we een aantal voorbeelden van reclame uitingen die je vaak simpelweg vergeet.

In de supermarkt

Wel eens een supermarkt gezien zonder prikbord? Ik ook niet! Een kaartje of brochure kun je ophangen of leerleggen in vrijwel elke supermarkt. Het kost niet en kan soms meer opleveren dan je denkt.

Tijdens een beursbezoek

Wel eens een beurs bezocht? Vaak kom je als bezoeker horen en zien wat de standhouder in de aanbieding heeft. Maar wist je dat het ook andersom kan? Zeker wanneer je je op bedrijven richt heeft de standhouder zelf ook belangen die jij kunt behartigen. Het is hierbij verstandig om goed te bepalen naar welke beurs je toe gaat om in te schatten of je de juiste doelgroep aanspreekt.

Tijdens je verbouwing

Een verbouwing kost geld en valt op, Hoe vaak blijft er niet iemand stil staan om te zien wat daar binnen of buiten gebeurt. Het is vaak een kleine moeite om een logo of slogan weer te geven, bijvoorbeeld op de deur of de muur. Wanneer je de verbouwing groter aanpakt, zal je meer producten nodig hebben, Je kunt bijvoorbeeld denken aan een het huren van groter gereedschap. Voor het scheiden van materialen kun je bijvoorbeeld een big bag kopen. Ook dit soort materialen zijn soms eenvoudig en voordelig te voorzien van je bedrijfsnaam of logo.

Bekers, borden en pannen

Het is relatief goedkoop om kleine huisraad te laten bedrukken. Het zal je zelf waarschijnlijk op een duur niet meer opvallen, maar voor bezoek of relaties is het goed om te gebruiken en leuk om weg te geven.

Conclusie

Reclame maken voor jouw eenmanszaak hoeft helemaal niet duur te zijn! wanneer je creatief bent kun je jouw bedrijf relatief goedkoop promoten. Zeker wanneer je niet voornemens bent om uit te breiden tot een groot bedrijf dragen deze tips bij aan een  toename van je omzet, zeker wanneer je deze tips in regelmatig toepast.

Related Posts

Leave a Comment