Hoe sierbestrating je huis én tuin opleukt

by admin
0 comment

Bij de renovatie van je tuin of huis komen veel overwegingen kijken. Veel hiervan zullen praktisch zijn, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Veel mensen kiezen dat ook voor sierbestrating om de buitenkant van hun huis en tuin op te leuken. Je kunt ervoor kiezen om sierbestrating te laten aanleggen door een specialist. Steeds meer mensen kiezen er echter voor dit zelf te doen. Hier zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is het zelf aanleggen van bestrating een leuke uitdaging en als je dit goed doet, kan je trots zijn op het resultaat. Ook niet geheel onbelangrijk is dat het zelf aanleggen van sierbestrating ontzettend erg in de kosten scheelt. Dit geld kan je vast ergens beter gebruiken voor het renoveren van je huis of tuin.

Verschillende soorten sierbestrating

Een van de meest bekende soorten sierbestrating die we steeds meer terug zien komen in de achtertuinen van mensen zijn grote terrastegels. Vaak kiest men hierbij voor een grijstint, zoals bijvoorbeeld antraciet. Hiernaast zijn er natuurlijk ook nog de welbekende straten en klinkers, die men vroeger vaak gebruikte. Andere soorten tegels zijn keramische tegels, of Oud Hollandse siertegels. Oud Hollandse tegels hebben een natuurlijke uitstraling en creëren dan ook een atmosfeer van sfeer en rust. Deze tegels worden gekenmerkt door een grovere en oneven structuur, die veroorzaakt wordt door de productiewijze. Keramische tegels geven een luxere sfeer. Het grote voordeel van dit soort tegels is dat ze makkelijk te onderhouden zijn en lang meegaan.

Sierbestrating verwerken in je tuin

Er zijn verschillende manieren waarop je sierbestrating in je tuin terug kan laten komen. Zo kan je ervoor kiezen een terras aan te leggen, hier zijn terrastegels uitermate geschikt voor. Moderne tuinen maken bijvoorbeeld veelal gebruik van grote en strakke tegels. Tenslotte zijn er ook nog de praktische overwegingen die bij sierbestrating komen kijken waar over nagedacht moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de onderhoudsvriendelijkheid van de bestrating. Wat je keuze ook gaat zijn, zorg ervoor dat je voldoende geïnformeerd bent zodat jij optimaal kan gaan genieten van je tuin!

Related Posts

Leave a Comment