Een garagevloer coaten? Zo ga je te werk

by admin
0 comment

Het klinkt misschien als een klus die niet voor de specialist is weggelegd, maar het coaten van een garagevloer is goed te doen als je een beetje hulp hebt en beschikt over het nodige geduld. Wie rustig alle nodige stappen doorloopt, zal zien dat de garagevloer straks weer als nieuw is en dat hij weer volop gebruikt kan worden.Kies de juiste coating

De eerste stap in het proces is natuurlijk het uitkiezen van de juiste garagevloer coating. Om dit te bepalen is het belangrijk dat je kijkt naar de ondergrond en de belasting die de vloer kan verwachten. Heb je een garage waarin zware voertuigen rijden? Dan kies je voor een sterkere coating dan als je een garage hebt waar helemaal niet zoveel zwaars overheen zal rijden. En garagevloeren die veelvuldig belast worden met autobanden, zure of vette stoffen, of chemicaliën, hebben weer andere eisen dan een vloer die voornamelijk gebruikt zal worden om op te lopen. Hier komt ook nog eens bij dat iedereen verschillende wensen heeft en de vloeren dus ook daarop afgestemd zullen worden.

Bereid je goed voor


Een egale ondergrond is cruciaal bij het coaten van je garagevloer. De ondergrond moet volledig stof- en vetvrij zijn, omdat de coating zich anders moeilijk hecht en de vloer ook niet helemaal egaal zal zijn. Ga dus nauwkeurig te werk met je ondervloer; haal losliggende delen weg, zorg ervoor dat beschadigingen worden hersteld en maak de ondervloer helemaal klaar voor de coating. Zorg er ook voor dat je ondervloer effen is, omdat ook dat invloed heeft op de hechting van de coating. Hoe schoner en egaler de ondervloer, hoe beter de coating van je garagevloer zal verlopen.

Breng de coating aan

Het aanbrengen van de coating kan je doen met een verfroller. Voordat je begint is het zaak om ervoor te zorgen dat de coating goed gemengd is, zodat het op z’n best is en geen luchtbellen vertoont. Mocht dat toch gebeuren en je ontdekt luchtbellen na het coaten, gebruik dan een prikroller. Bescherm jezelf goed als je aan de slag gaat; zorg ervoor dat je ogen bedekt zijn en dat je handschoenen draagt. De coating is op zichzelf niet gevaarlijk, maar kan wel degelijk voor de geïrriteerde ogen en huid zorgen. Het aanbrengen van de coating dient met geduld en een vaste hand te gebeuren. Zorg ervoor dat elk deel van de ondervloer goed bedekt wordt

Wie dus een beetje geduld heeft en graag nauwkeurig te werk gaat, kan zijn garagevloer prima zelf coaten. Al met al is het niet echt een hele ingewikkelde klus, maar wel eentje die van je vereist dat je jezelf goed voorbereidt. Net zoals bij zoveel klussen is een goede voorbereiding meer dan het halve werk. Is je ondervloer helemaal egaal en volledig vrij van vet en stof, dan kan de coating zich uitstekend hechten en heb je een garagevloer om trots op te zijn. En kies je de juiste coating, dan is de vloer straks ook bestand tegen alles wat er maar overheen loopt of rijdt.

Related Posts

Leave a Comment