Behandeling van herfstgazon

by admin
0 comment

Uw gazon heeft in de herfst nog steeds water nodig, ook al veranderen de bladeren, loopt het groeiseizoen ten einde en groeit uw gras een stuk minder snel. Water geven in de herfst helpt uw ​​gazon te herstellen van de warme zomer en kracht te krijgen voor de komende winter. Als u in de herfst bemest, is water geven ook nodig om de meststof op te lossen en in de grond te laten weken. Leg uw slangen of sproeiers dus pas weg als de grond begint te bevriezen. Ook uw herfstgras heeft nog steeds water nodig.

Bemesten van uw gras in de herfst

Als u uw gazon gezond wilt houden, bemest het dan vier keer per jaar. Maar als je maar één keer per jaar de moeite neemt om te bemesten, heb je nog steeds een goed gazon wanneer je dat alleen in de herfst doet. Breng de meststof ongeveer drie weken voor de laatste maaibeurt van het seizoen aan. Bemesting in de herfst levert energie en voedingsstoffen voor de graswortels, aangezien deze zich vermenigvuldigen bij koeler weer, voordat het gras inactief wordt. De wortels slaan tevens voedsel op voor de winter, waardoor het gras een eerste groeispurt krijgt als het in het voorjaar uit de rust komt.

Maai het gras kort

Hark en verwijder eerst alle dode bladeren voordat de winter begint. Anders worden het in de lente doorweekte matten en verstikken ze het ontspruitende gras eronder. Bovendien is het veel gemakkelijker om droge bladeren te harken! Stel vervolgens, deze ene keer van het jaar, uw maaier in om uw gras kort te maaien. In koude klimaten verkleint het de kans op sneeuwschimmelvorming en hoge grassprieten zullen volgend voorjaar niet gaan liggen en het nieuwe gras smoren. De kwaliteit van het gazon zal een stuk hoger zijn als u in de herfst tijdig en goed maait. U kunt uiteraard ook een mulchmaaier aanschaffen om de herfstbladeren te versnipperen. De herfstbladeren vervallen dan in kleine snippers die goed zijn voor uw gazon.

Blijf uw gras besproeien ook in de herfst

Hoewel het waar is dat er in deze tijd van het jaar meer regen, meer dauw en minder verdamping is, is dat misschien niet genoeg om de graswortels goed gehydrateerd en gezond de winter in te laten gaan. Als uw gazon niet minstens een centimeter water per week krijgt, een eenvoudige regenmeter is een handige manier om bij te houden, laat dan de sproeiers of het irrigatiesysteem draaien tot eind oktober. Tegen die tijd kunt u de slangen loskoppelen en het irrigatiesysteem doorspoelen om bevroren leidingen en te voorkomen.

Als er recent graszoden in uw tuin gelegd zijn, is het van belang deze goed te onderhouden om schade aan het gras te voorkomen. Als u bovenstaande stappen hanteert dan zal uw gras er in het komende voorjaar weer goed bij staan. U kunt dan genieten van een mooi voorjaar en zomerseizoen in uw prachtige tuin

Related Posts

Leave a Comment