Eenpersoonsbed: handig of niet?

by admin
0 comment

Een eenpersoonsbed is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een nieuw bed. Maar een eenpersoonsbed kan in veel gevallen handig zijn. Natuurlijk is het wat minder interessant als je volwassen bent, samen met je partner in een bed slaapt of een grote slaapkamer hebt. Maar als je alleen bent of nog jong is een eenpersoonsbed helemaal niet zo gek. Zeker wanneer je weinig ruimte hebt, kan een eenpersoonsbed uitkomst bieden. Meestal heeft een eenpersoonsbed een matrasbreedte van 80 centimeter, maar het kan ook 90 zijn. Daarmee heb je voldoende ruimte.

Bed en ruimte

Zelfs als je een keer niet alleen slaapt. Hoewel dat wel erg knus is. Als je de ruimte hebt, kun je ook denken aan een twijfelaar. Deze is 120 centimeter breed. Dat is dus maar een klein beetje breder dan een eenpersoonsbed, maar daar kun je nog net naast elkaar slapen als je samen slaapt. Voor een kind is een eenpersoonsbed natuurlijk meer dan prima. Je houdt dan in de kamer meer ruimte over voor speelgoed of voor een bureau om huiswerk aan te maken. En eenpersoonsbedden zijn, zeker voor kinderen, in iedere smaak en stijl wel te vinden.

Soorten en stijlen

Dat kan heel simpel zijn en gewoon een houten bedframe bijvoorbeeld betekenen. Of juist een zwartgelakt metalen frame. Maar je hebt ook eenpersoonsbedden die echt gericht zijn op kinderen. Bijvoorbeeld in de vorm van een raceauto. Er zijn zelfs eenpersoons hemelbedden. Die hebben niet alleen een frame om het matras in te kunnen leggen, die hebben ook nog een frame aan de bovenkant. Daar kun je mooi een klamboe of mooie stof om draperen voor een mooi effect. Van stoer tot lief, het is allemaal te vinden in een eenpersoonsbed.

Waar te koop

Je kunt eenpersoonsbedden bij ene hoop woonwinkels vinden. Voor duurdere bedden kun je ook naar een speciaalzaak gaan. Bedenk je wel dat er vaak een levertijd aan bedden zit, ook bij goedkopere winkels. Alleen bij bijvoorbeeld Ikea kun je direct je bed meenemen. Kijk voor inspiratie naar Beukmeubels.nl.

Related Posts

Leave a Comment