Zo geef jij jouw woonkamer een nieuwe look

by admin
0 comment

Soms is het tijd om de woonkamer in je huis een make-over te geven en je interieur te moderniseren. Want als er iets van belang is, is het wel dat je je prettig en blij voelt in je eigen huis. Door een aantal aanpassingen in je woonkamer aan te brengen, zoals een epoxy salontafel kopen of voor nieuwe behang te kiezen, kun je dit snel realiseren. In dit artikel hebben we enkele ideeën verzameld, die je kunt gebruiken om jouw woonkamer snel te veranderen in een gezellige en eigentijdse ruimte!

Ga voor een strakke, eigentijdse epoxy salontafel

Een van de grootste trends op dit moment, qua inrichting van woonkamers, is een epoxy salontafel kopen. Deze tafelsoort ziet er gezellig en biedt een prachtig diepte-effect. Maar epoxy salontafels zijn ook geliefd omdat ze een sterke beschermlaag hebben en met een doek heel gemakkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast zijn deze tafels een duurzame keuze: ze gaan erg lang mee en kunnen tegen een stootje!

Pak de muren aan met een lichte teint

Met een nieuw behang of een fris likje verf kun je in je woonkamer qua sfeer en uitstraling een hoop bereiken. Heb je bijvoorbeeld een woonruimte met bruine of grijze muren? Dan kun je kiezen voor een lichtere kleur om de ruimte visueel groter te laten lijken.

Maak je woonkamer wat groener met mooie planten en bloemen

Het gebruik van mooie sierplanten en kleurige bloemen is een prima manier om je woonkamer van een frisse, nieuwe look te voorzien. Uit onderzoeken is gebleken dat bloemen zorgen voor meer mentale rust en minder stress. Ze hebben dus een kalmerend effect op de mensen in de omgeving. Naast dit voordeel is het mooie van planten en bloemen in je huis gebruiken, het feit dat ze de lucht schoonmaken. Ze filteren vuil en CO2 uit de lucht.

Met kleine, goedkope accessoires kun je qua look een hoop bereiken

Een make-over thuis, in de woonkamer, hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kun je met kleine spulletjes of subtiele aankopen veel resultaat bereiken. Koop bijvoorbeeld een paar tijdloze plantenbakken of vazen in de aanbieding. Of koop een grote stationsklok om aan de muur te hangen. Verder kun je door en paar voordelige lampen aan te schaffen iets doen aan de lichtinval en lichtaccenten in je woning.

Related Posts

Leave a Comment